• Pjata

  Pjata kryesore

 • Kategoria

  Klasikët,
  Mish

 • Teknika e gatimit

  Gatim indirekt,
  Pjekje në skarë

 • Niveli

  I lehtë


 • Parapërgatitja

  15 minutat

 • Përgatitja

  255 minutat

 • Totali

  270 minutat

 • Shuma

  10 persona

Tomahawk steak

Dëshironi të përgatitni një copë të madhe mishi në Big Green Egg që do të lë një përshtypje të paharrueshme? Një biftek tomahawk që bie në sy është pikërisht ajo që nevojitet. Një tomahawk është një côte du Boeuf që ka brinjën ende të ngjitur. Heqja e kockave do ta bënte atë një biftek të brinjëve. Kocka e biftekut tomahawk ofron një përvojë intenzive të shijes dhe është mjaft mbresëlënëse në dukje. Blijeni biftekun tuaj tomahawk tek një mishshitës i mirë dhe përgatiteni në Big Green Egg për një rezultat të përkryer të lëngshëm.

PËRBËRËSIT

Biftek tomahawk

 • 1 Biftek tomahawk i brinjës 5
 • kripë deti dhe piper të zi të sapo bluar

Tomahawk steak

PËRGATITJA

 1. Ndizni qymyrin në Big Green Egg dhe lëreni të ngrohet, me konvEGGtorin dhe grilën, deri sa të arrijë 130 ° C. Hiqni çdo lëkurë nga tomahawk-u dhe pastroni brinjët me një thikë të vogël, nëse është e nevojshme (ose e lusni mishshitësin që ta bëjë këtë).
 2. Vendosni grilën e brinjëve dhe të pjekjestavën për pikimet dhe pastaj vendosni tomahawk-un në të. Vendoseni tavën për pikimet në grilë dhe futni sondën e termometrit me matje nga largësia në brendësi të mishit. Caktoni termometrin në 48 ° C. Mbyllni kapakun e EGG dhe lëreni tomahawk-un të piqet për përafërsisht 4 orë deri sa të jetë arritur temperatura bazë e vendosur.
 3. Largoni tavën për pikime bashkë me grilën dhe mishin nga EGG. Hiqeni grilën dhe përdorni Ngritësin e grilës së gizës për të vendosur grilën e gizës në EGG. Ngroheni Big Green Egg derisa të arrijë temperaturën prej 250 ° C. Bëni prerje mes brinjëve për të ndarë tomahawk-un në copa bifteku të veçanta.
 4. Vendosni biftekun tomahawk në grilë dhe mbyllni kapakun e EGG. Kthejeni mishin për një të katërtën pas përafërsisht një minute dhe mbylleni përsëri kapakun. Rrotullojeni mishin pas një minute tjetër, dhe përsëriteni këtë për të krijuar një model të bukur grile në të dy anët.
 5. Hiqni biftekun tomahawk nga EGG, dhe spërkateni me kripë deti dhe piper të zi freskët të sapo bluar.

Aksesorët e përdorur

Recetat e ngjashme

Vizitoni Fan Shop tonë!

Admiruesi i vërtetë i pajisjes EGG gjithmonë do të dallohet nga të tjerët për shkak të pasionit të tij për ushqim dhe sepse preferon të kalojë kohën e tij para pajisjes së tij të Big Green Egg. Por prapë se prapë, ajo çfarë e bën të dallohet nga të tjerët mund të jenë bluza e tij dhe çorapet e tij. Ju mund t'i gjeni këto dhe këshilla të tjera origjinale për dhurata në Fan Shop.

Shikoni Fan Shop