Big Green Egg siç e njohim sot daton shumë më parë dhe është faktikisht rezultat i një procesi zhvillimor shumëshekullor. Na lejoni t’ju shëtisim nëpër historinë e Big Green Egg!

history of kamado

Kamado

Për të kuptuar më tepër rreth idesë prapa Big Green Egg, duhet të kthehemi shumë shekuj prapa në kohë, ku këta shporetë balte/argjile me dru përdoreshin në Azinë Lindore qysh para më shumë se 3,000 vitesh.

Këtu edhe u zbuluan këta paraarddhës të Big Green Egg, të cilët u përvetësuan dhe morën me vete nga japonezët, të cilët u drejtoheshin shporetëve të rrumbullakët prej balte me dashuri si ‘kamado’ (‘shporet’ ose ‘vatër’).

History of Big Green Egg

Suvenir

Në shekullin e mëparshëm, ushtarët amerikanë me shërbim në Japoni zbuluan se sa të shijshme dhe pikante ishin ushqimet e përgatitura nga japonezët në kamado.

Kur u kthyen në shtëpi, shumë prej tyre morën një kamado me vete si suvenir, në mënyrë që edhe popullata në vendlindje të mund të shijonte shijet e mrrekullueshme!

History of Big Green Egg

Atlanta

Big Green Egg hapi dyert e saj në vitin 1974 në Atlanta, Georgia (SHBA). Themeluar nga Ed Fisher, kompania i mundësoi gjithë popullsisë së Amerikës të fitonte një kamado.

Big Green Egg filloi me importimin e kamadove japoneze dhe kineze. Megjithatë, pas një kohe, u mor vendimi që të shfrytëzoheshin njohuritë bashkëkohore, teknikat e prodhimit dhe materialet inovative për ta përsosur më tej këtë shporet të lashtë.

History of Big Green Egg

NASA

Gjenerata e tanishme e Big Green Egg është rezultat i kombinimit të mençurisë së lashtë me teknologjinë inovative.

Pjesërisht për shkak të qeramikës, e cila u zhvillua posaçërisht nga NASA, këta shporetë të lashtë e tradicionalë prej argjile u zhvilluan më tej në furnela gatimi/shporetë të veçantë me të gjitha funksionet për përdorim në ambient të jashtëm.

Lexoni më tepër rreth produktit tonë të veçantë!