• Pjata

  Pjata kryesore

 • Kategoria

  Mish peshku,
  Salmon

 • Teknika e gatimit

  Tymosje

 • Niveli

  I lehtë


 • Parapërgatitja

  5 minutat

 • Përgatitja

  20 minutat

 • Totali

  25 minutat

Kjo video ju tregon se si të përgatitni salmon të tymosur në Big Green Egg. Kjo recetë me salmon të tymosur është një “salmon i nxehtë i tymosur” duke përdorur një shëllirë të thatë. Është e lehtë për ta përgatitur dhe rezultati do të jetë i shijshëm!

Përbërësit

Salmon

 • 1 file salmoni ose salmon i prerë në rriska me lëkurën
 • 1 pjesë kripë e trashë deti
 • 1 pjesë sheqer

PËRGATITJA

 1. Vendosni salmonin me lëkurë poshtë në një enë të thellë ose pjatë. Spërkateni në mënyrë të njëtrajtshme me kripë dhe pastaj me sheqer. Mbulojeni salmonin me foli plastike dhe e vëni turshi në frigorifer për katër orë.
 2. Hapni deri në fund rregullatorin e ajrit në pjesën e poshtme të bazës qeramike të Big Green Egg. Ndizni qymyr drurin në Big Green Egg me tre starterët për ndezje të zjarrit dhe lëreni kapakun e hapur për rreth 12 minuta. Në ndërkohë, zhytini në ujë një grusht ashkla të drurit të mollës.
 3. Nxirrni salmonin nga frigoriferi dhe shpëlani me ujë të ftohtë kripën e detit dhe sheqerin. Thani salmonin me një leckë të thatë dhe priteni, nëse bëni një fileto, në pjesë të barabarta të madhësisë së dëshiruar.
 4. Spërkatni  ashklat e qullura të drurit në qymyrin e ndezur. Vendosni konvEGGtor-in dhe vendosni grilën standarde në EGG. Vendosni filetat e salmonit në grilë dhe mbyllni kapakun. Mbyllni rregullatorin e ajrit në pjesën e poshtme në përafërsisht gjysmë centimetri dhe hapni pjesën e sipërme/mbyllësen e metaltë me funksion të dyfishtë përafërsisht 1mm në mënyrë që EGG të arrijë temperaturën prej rreth 90 °C. Lëreni salmonin të tymoset përafërsisht 20 minuta.
 5. Nxirrni filetat e salmonit nga EGG, hiqni lëkurën dhe shërbejeni me zbukurimin sipas dëshirës suaj.

Aksesorët e përdorur

Recetat e ngjashme

Inspiration Today

Nëse dëshironi të merrni dozën tuaj të inspirimit nëpërmjet e-mail, atëherë regjistrohuni për fletushkën tonë mujore Inspiration Today dhe shtoni pak më shumë shije inbox-it tuaj. Kjo është e gjitha që ju duhet të bëni për të marrë recetat më të shijshme, meny inspiruese sezonale, këshilla praktike dhe shumë, shumë më tepër!

Regjistrimi