Një BigGreenEgg do të ju zgjasë një jetë të tërë;veçanërishtnëse e mirëmbani mirë. A jeni kureshtarë për atë se çfarë mund të bëni ju për të mirëmbajtur EGG-në tuaj?Ne do t’ju tregojmë gjithçka që ju duhet të dini në këtë video udhëzuese!Në mënyrë alternative, ju mund të lexoni këshillat tona të dobishme në lidhje me mirëmbajtjen.

Shikoni videon

Big Green Egg Minimax

Mbulojeni EGG-në tuaj

Ju patjetër qëmund ta lini EGG-në tuaj në ambient të hapur gjatë gjithë vitit, sepse qeramika e saj unike mund të përballojë lehtësisht të gjithfarësoj kushtetë motit.Ne, megjithatë, ju rekomandojmë që të mbuloni EGG-në kur nuk jeni duke e përdorur për të mbrojtur pjesët e metalta të saj.Ajo që mund të përdorni, për shembull, është një ngaMbulesat tona të dobishme të EGG , të disponueshme në madhësi të ndryshme.

Në këtë mënyrë, ju mund të parandaloni ndryshkjen e këtyre pjesëve me kalimin e kohës ose dëmtimin në ndonjë mënyrë tjetër.

Big Green Egg Minimax

Kontrolloni të gjitha bulonat dhe dadot /kundërvidhat

Rreth një muaj pas montimit të EGG-së tuaj, kontrolloni nëse të gjithë bulonat dhe dadot/ kundërvidhat që keni vendosur gjatë montimit janë ende të shtrënguara.Shtrëngoni ato, nëse është e nevojshme.

Duke vepruar kështu, bulonat e gjatëtë shiritave (rrathëve) të zinj që rrethojnë bazën e qeramikës dhe kapakun qeramik mund të shtrëngohen deri në atë masë sa ata të tregojnë njëkurbë të vogël.

Big Green Egg Minimax

Mirëmbajtja e pjesëve të metalta dhe prej gize

Mbani pjesët e metalta lëvizëse të EGG-it, në veçanti menteshën (bagllamën) dhe derëzën e ajrosjes, në gjendje optimale duke spërkatur ato me WD-40 ose një llak silikoni disa herë në vit.

Përveç kësaj, ne ju rekomandojmë që rregullisht të trajtoni pjesën e sipërme/mbyllësen e metaltë me funksion të dyfishtë me një vaj vegjetal. Kujdes:mos përdorni vaj ulliri për këtë qëllim (madje as vajin tonë tëullirit.

Big Green Egg

Ndërroni rondelën e leshtë

Me kalimin e kohës, do të ju duhet të zëvendësoni rondelën (unazën e leshtë) ndërmjet kapakut qeramik dhe bazës së qeramikës, pasi që kjo cohë e leshtëmbron qeramikën dhe parandalon “ajrin e rremë” (depërtimin e ajrit).

Ju mund të zëvendësoni lehtë cohën e leshtëduke përdorur, Kutinë e veglave të rondelës (Gasket Kit), një qelës #13, një thikë për përdorim të përgjithshëm ose shpatull stukimi, një copë lecke ose një vatëfërkimi, dhe aceton.Veproni si më poshtë:

Hapi 1: Hiqni kapakun shuarës qeramik ose mbyllësen e metaltë me funksion të dyfishtënga EGG.Përdorni çelësin për të zhvidhosur dadot në shiritin e zi të sipërm, ngritnime kujdes kapakun e qeramikës dhe vendoseni me kokë poshtë në një sipërfaqe të mbrojtur.Sigurohuni që kapaku të mos bjerë!

Hapi 2: Çlirojeni shiritin e zi të poshtëm nga baza qeramike dhe lini bazën në vendin e vet.

Hapi 3: Përdoreni thikën për përdorim të përgjithshëm dhe/ose shpatullën e stukimit për të hequr sa më shumë që të jetë e mundur cohën e leshtë të vjetër nga baza qeramike dhe kapaku i qeramikës.Hiqeni cohën e leshtëdhe ngjitësin e mbetur me një leckë ose sfungjer të zhytur nëaceton.

Hapi 4: Prisni të paktën një orë derisa acetoni të jetë avulluar.

Hapi 5: Ngjiteni me kujdes/aplikoni cohën e leshtë(vetë-ngjitëse) në rrathët/buzët e bazës qeramike dhe kapakun e qeramikës. Sigurohuni që tegelat e cohës së leshtënë bazën dhe kapakun nuk janë saktësisht në të njëjtin vend.Është më mirë të lejohet që coha e leshtë të varet pak në pjesën e jashtme sesa në pjesën e brendshme (ku do të digjet në momentin që ju filloni të përdorni EGG-në tuaj).Mundohuni të mos ngjitni cohën e leshtë shumë fort, por e lini pak më të çlirët, pasi mund të tkurret më tej kur të nxehet. Prijeni cohën me kujdes në tegelat.

Hapi 6: Ri-montojeni BigGreenEgg. Mbajeni shiritin në bazën qeramike dhe shtrëngoni dadot, duke i lënë pak të çlirëta.Vendoseni kapakun me kujdes në shiritin e sipërm të brezit dhe shtrëngoni dadot, duke i lënë edhe këto pak të çlirëta.Sigurohuni që kapaku dhe shiritat janë përsosmërishtdrejtë.Me kujdes drejtoni ato nëse është e nevojshme, dhe pastaj shtrëngoni fort të gjitha dadot.

Zëvendësoni pjesët e tjera nëse është e nevojshme

Ne garantojmëcilësinë e produkteve tona, (modeleve, si dhe aksesorëve).Sot e kësaj dite, çdo “BigGreenEgg” inspektohet në hollësi para se të dali nga fabrika.Ky inspektim na mundëson që të garantojmë se produkti ynë është i cilësisë së lartëdhe më i miri i llojit të vet.Megjithatë, nëse ndodh që diçka të prishet, ne ofrojmëservis dhe garanci  të shkëlqyer .

Nëse ju për fat të keq nuk jeni në gjendje të përfitoni nga këto, ju gjithmonë mund të zëvendësoni vetë disa pjesë standarde ose aksesorë.Për shembull: Termometri në kapakun prej qeramike (Matësi i Temperaturës Tel-Tru ) ose Grila prej çeliku të pandryshkshëm.

Kjo është pak a shumëe gjithë mirëmbajtja e nevojshme për të pasur një Big GreenEgg funksionale gjatë gjithë jetës! Lexoni më shumë në faqen e Servisitdhe Garancisë ose shkarkoni Udhëzuesin e Përdoruesit të Big Green Egg.

BigGreenEgg ka bërë gjithçka që është e mundshme për të garantuar sigurinë e pajisjes së gatimit/furnelës gjatë përdorimit.Megjithatë, vetë përdoruesit janë përgjegjës për sigurinë e tyre dhe atë të mjedisit të tyre.Përdoruesit duhet gjithmonë të veprojnë me kujdes dhe të trajtojnë EGG-në dhe aksesorët me kujdes.

Inspiration Today

Nëse dëshironi të merrni dozën tuaj të inspirimit nëpërmjet e-mail, atëherë regjistrohuni për fletushkën tonë mujore Inspiration Today dhe shtoni pak më shumë shije inbox-it tuaj. Kjo është e gjitha që ju duhet të bëni për të marrë recetat më të shijshme, meny inspiruese sezonale, këshilla praktike dhe shumë, shumë më tepër!

Regjistrimi