• Pjata

  Pjata kryesore

 • Kategoria

  Mish,
  Mish

 • Teknika e gatimit

  Pjekje në skarë

 • Niveli

  I lehtë


 • Parapërgatitja

  20 minutat

 • Përgatitja

  12 minutat

 • Totali

  32 minutat

 • Shuma

  6 persona

Hertenbiefstuk

Si të përgatisni biftekun e përkryer tëdrerit? Në “BigGreenEgg”! Një pjesë e mrekullueshme e mishit të gjahut, siç është njëfileto dreri, meriton të përgatitet mirë. Duke përdorur këtë recetë që u shërbehet 6 personave, do të nevojiten vetëm 20 minuta për të përgatitur një biftek të përkryer dreri, me shije të shtuar nga “BigGreenEgg” dhe me vijëza tëbukura të pjekjes në skarë.

PËRBËRËSIT

Biftek dreri

 • 1 fileto dreri, që peshon rreth 1,5 kg
 • Kripë detidhe piper i zi i freskët

PËRGATITJA

 1. Ndizni qymyr drurin në “Big Green Egg” dhe lëreni të ngrohet, me grilën prej gize, deri në një temperaturë prej 250 °C. Pritini lëkurën nga fileto, ose lëreni kasapin ta bëjë këtë për ju. Pritini fileton e mishit të drerit në gjashtë feta të barabarta.
 2. Vendosni filetot e drerit në skarë dhe mbyllni kapakun e “EGG”. Kthejeni mishin me një kthim 90 shkallë pas rreth 2 minutash dhe mbylleni përsëri kapakun. Rrotullojeni mishin pas 2 minutave të tjerë, dhe përsëriteni këtë për të krijuar një model të bukur të pjekjes në skarë në të dy anët.
 3. Hiqini filetot e drerit nga “EGG” dhe mbuloni lirshëm me foliealumini. Lëreni mishin të pushojë për rreth 4 minuta para prerjes.

Aksesorët e përdorur

Inspiration Today

Nëse dëshironi të merrni dozën tuaj të inspirimit nëpërmjet e-mail, atëherë regjistrohuni për fletushkën tonë mujore Inspiration Today dhe shtoni pak më shumë shije inbox-it tuaj. Kjo është e gjitha që ju duhet të bëni për të marrë recetat më të shijshme, meny inspiruese sezonale, këshilla praktike dhe shumë, shumë më tepër!

Regjistrimi