• Gang

  Bijgerecht

 • Categorie

  Groente,
  Vegetarisch

 • Techniek

  Grillen,
  Stomen

 • Niveau

  Makkelijk


 • Hoeveelheid

  4 personen

Snijbietrolletjes van salsa van gepofte biet

Met seizoensingrediënten kun je het hele jaar door de lekkerste gerechten maken op de Big Green Egg. In de herfst bijvoorbeeld met snijbieten, een echte seizoensgroente. In dit makkelijke vegetarische recept maken we rolletje van gekleurde snijbiet met daarbij een salsa van gepofte bietjes. Door alle kleuren ziet dat er heel vrolijk uit op tafel!

INGREDIËNTEN

Voor de snijbietrolletjes met salsa

 • 500 g bietjes in schil (niet te groot)
 • 25 ml balsamicoazijn
 • 1 dl olijfolie
 • 500 g gekleurde snijbiet

BEREIDING

 1. Verwarm de Big Green Egg zonder rooster tot een temperatuur van 150 °C. Was intussen de bietjes met koud water, dep ze droog en verpak ze in aluminiumfolie. Leg ze met de Grill Tong tussen het gloeiende houtskool, sluit de deksel van de EGG en laat circa 60 minuten poffen.
 2. Controleer of de bietjes zacht zijn door er met een vleesvork in te prikken en neem ze uit de EGG (of laat ze indien nodig langer poffen). Verwijder de folie voorzichtig en laat de bietjes iets afkoelen. Pel de bietjes en snijd ze in grove stukken.
 3. Doe de bieten en de balsamicoazijn in een blender. Voeg een klein scheutje water toe en draai glad. Schenk het mengsel in een kom en roer er de olijfolie en peper en zout naar smaak door. De salsa kan eventueel een dag van tevoren worden gemaakt. Bewaar de salsa van gepofte bietjes in dit geval in de koelkast en laat voor serveren op kamertemperatuur komen.
 4. Leg het Stainless Steel Grid in de Big Green Egg, plaats hier de Grill Wok op en verwarm de EGG tot 200 °C. Was intussen de snijbiet en snijd de bladeren eraf. Snijd de stelen in dunne reepjes en houd 10-12 bladeren apart. Doe de reepjes met aanhangend vocht in de wok. Zorg dat deze in beweging blijft, maar sluit tussendoor steeds de deksel om vlammen te beperken. Stoom de reepjes snijbiet in 5-10 minuten gaar en neem dan de wok van de EGG.
 5. Leg de apart gehouden snijbietbladeren op een werkblad en schep op ieder blad wat snijbietreepjes. Rol de bladeren strak op en warm eventueel kort op het rooster van de EGG op. Serveer de snijbietrolletjes met de bietensalsa.

Gerelateerde accessoires

Gerelateerde recepten

Inspiration Today

Wil je jouw portie inspiratie via de mail ontvangen? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief Inspiration Today en voeg meer smaak toe aan je inbox. Je ontvangt dan automatisch de lekkerste recepten, inspirerende seizoensmenu’s, praktische tips en veel, veel meer!

Inspiration Today

Aanmelden

11 MAKKELIJKE RECEPTEN VOOR JOU!

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang direct een e-book met 11 EGG recepten.

Aanmelden