De Big Green Egg zoals we die tegenwoordig kennen heeft een lange geschiedenis. Hij is het resultaat van een letterlijk eeuwenlange ontwikkeling. Loop met ons mee door de geschiedenis van de Big Green Egg!

Kamado's bij elkaar

Kamado

Voor het idee achter de Big Green Egg moeten we eeuwen terug in de tijd. Ruim 3.000 jaar geleden werd er in Oost-Azië namelijk al gekookt op houtgestookte kleiovens.

Deze voorgangers van de Big Green Egg werden daar ontdekt, omarmd en meegenomen door de Japanners, die de ronde kleiovens liefkozend ‘kamado’ (oven of haard) noemden.

Big Green Egg

Souvenir

In de vorige eeuw proefden in Japan gelegerde Amerikanen hoe smaakvol en sappig de gerechten waren die door de Japanners in de kamado werden bereid.

Toen ze terug naar huis gingen, namen velen van hen een kamado mee als souvenir. Zo konden ze ook het thuisfront mee laten genieten!

Ed Fisher en Big Green Egg

Atlanta

In 1974 opende Big Green Egg haar deuren in het Amerikaanse Atlanta, Georgia. Het bedrijf van oprichter Ed Fisher maakte het voor de hele Amerikaanse bevolking mogelijk om een kamado aan te schaffen.

Big Green Egg begon met het importeren van Japanse en Chinese kamado’s, maar naar verloop van tijd werd besloten om het eeuwenoude model volgens hedendaagse kennis, productietechnieken en innovatieve materialen verder te perfectioneren.

Big Green Egg

NASA

De huidige generatie Big Green Eggs zijn het resultaat van deze combinatie van oude wijsheid en innovatieve technologie.

Mede dankzij speciaal door NASA ontwikkeld keramiek zijn de eeuwenoude, traditionele kleiovens van weleer doorontwikkeld tot bijzondere, volwaardige buitenkooktoestellen.

Lees meer over ons bijzondere product!

Aanmelden

11 MAKKELIJKE RECEPTEN VOOR JOU!

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang direct een e-book met 11 EGG recepten.

Aanmelden