Je hebt ongetwijfeld wel eens van de Big Green Egg gehoord, of er misschien zelfs mee gewerkt. In dat laatste geval hoort de Big Green Egg inmiddels waarschijnlijk tot je standaard keukenmateriaal, want de kwaliteit en de smaak die ingrediënten en gerechten krijgen zijn uniek. Laat je inspireren door de vele mogelijkheden van de Big Green Egg.

De Big Green Egg werd reeds in 1974 in de US geïntroduceerd en is The Evergreen onder de kamado’s. Founder Ed Fischer begon met de import van kamado’s vanuit Azië, nadat hij de vele mogelijkheden van dit eivormige, keramische kooktoestel had ontdekt. De Big Green Egg bracht outdoorcooking naar de next level. Barbecue werd buitenkoken met ontelbaar veel mogelijkheden.

Uniek keramiek

Gaandeweg werd de Big Green Egg geperfectioneerd. Inmiddels wordt de Big Green Egg al vele decennia vervaardigd van de hoogste kwaliteit keramiek. Een keramiek met een fijne structuur waarbij gebruik wordt gemaakt van door NASA ontwikkelde technologieën ten behoeve van het Space Shuttle-programma. Hierdoor kan de keramiek extreem hoge temperaturen aan, reflecteert het warmte beter en absorbeert de keramiek vrijwel geen vocht, zodat de ingrediënten sappiger en smaakvoller blijven.

Big Green Egg op het menu

Na de introductie in Europa werd de Big Green Egg al snel door vele professionals ontdekt. Het heerlijke smaakaccent dat ingrediënten krijgen, het gemak en de duurzaamheid van de kamado vielen in de smaak. Hot and fast of low and slow cooking? Grillen, bakken, stomen, wokken, roken, stoven of poffen, the sky is the limit voor de Big Green Egg. Gegrilde en gepofte groenten krijgen een geweldige smaakboost en pizza en flammkuchen zijn in no time gebakken.  En een smaakvollere manier om pulled pork te maken, bijvoorbeeld als vulling voor kroketjes, of een mooie steak te grillen is er niet. Tel daar het showelement bij op en je begrijpt waarom de menukaart vaak vermeldt welke bereidingen op de Big Green Egg zijn gemaakt; het geeft een gerecht iets bijzonders.

Constante temperatuur

Een andere eigenschap van de unieke keramiek is de enorm isolerende werking, wat de Big Green Egg een bijzonder zuinige kamado maakt. Zelfs wanneer de houtskool in de EGG de hele dag en avond gloeit is tussendoor bijvullen vrijwel nooit nodig. Bij low and slow bereidingen gaat een batch houtskool tot wel 35 uur mee. Omdat je de deksel tijdens het EGGen na elke handeling weer sluit ontstaat er een perfecte luchtcirculatie en is de temperatuur in de Big Green Egg heel constant. Op die temperatuur die jij wilt binnen een bereik tussen de 70 en 350 °C.

Visitekaartje

Het aansteken van de houtskool is eenvoudig en binnen 15 minuten is je EGG op temperatuur. Klaar voor de mise en place, de lunch of het diner. Dit maakt de Big Green Egg het verlengstuk van jouw cooking skills en het visitekaartje voor je gasten.

That's Big Green Egg!

  • Uniek keramiek met extreem isolerende eigenschappen.
  • Binnen 15 minuten op temperatuur.
  • Stabiele temperatuur tot op de graad nauwkeurig.
  • Temperatuurbereik van 70 °C tot 350 °C.
  • Perfecte luchtcirculatie.
  • Duurzaam en zuinig in gebruik.
  • Tot 35 uur met 1 batch houtskool (model Large).

Aanmelden

11 MAKKELIJKE RECEPTEN VOOR JOU!

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang direct een e-book met 11 EGG recepten.

Aanmelden