• Gang

  Hoofdgerecht

 • Categorie

  Kabeljauw,
  Vis

 • Techniek

  Indirect garen,
  Roken

 • Niveau

  Makkelijk


 • Voorbereiding

  15 minuten

 • Bereiding

  45 minuten

 • Totaal

  60 minuten

 • Hoeveelheid

  4 personen

Gerookte kabeljauw

Gerookte zalm en makreel zijn ontzettend populair. Maar ook veel andere vissoorten, zoals kabeljauw, kun je heel goed op je kamado roken. Ben jij er klaar voor om de mogelijkheden van je Big Green Egg als rookoven te ontdekken om je eigen vis te roken?

INGREDIËNTEN

KABELJAUW

 • 4 kabeljauwrugfilets van 200 g, met huid

VOORBEREIDING

 1. Steek de houtskool in de Big Green Egg met 1 aanmaakblokje aan zodat je een hotspot van gloeiende kolen creëert. Verwarm de EGG tot een temperatuur van 120 °C.
 2. Leg de kabeljauwfilet op de huid op de Perforated Half Grid.
Gerookte kabeljauw

BEREIDING

 1. Leg een Mesquite Wood Chunk op de hotspot. Plaats de convEGGtor en het rooster en zet hier de Perforated Half Grid met de kabeljauwfilets op. Sluit de deksel van de EGG. De temperatuur van de EGG zal in eerste instantie dalen maar dit is niet erg. Laat deze oplopen tot maximaal 120 °C.
 2. Laat de kabeljauw 35-45 minuten roken totdat deze een kerntemperatuur van 62 °C heeft bereikt. Controleer de kerntemperatuur met de Instant Read Thermometer.
 3. Serveer bij de gerookte kabeljauwfilet bijvoorbeeld een frisse antiboise en een heerlijke ratatouille van de Big Green Egg.

Gerelateerde accessoires

Gerelateerde recepten

NIEUWSBRIEF

Wil je de lekkerste recepten via de mail ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief Inspiration Today en voeg meer smaak toe aan je inbox. Je ontvangt dan automatisch het laatste nieuws over evenementen, recepten voor jouw EGG, praktische tips en heel veel meer!

AANMELDEN

DE BIG GREEN EGG COMMUNITY

Laat je inspireren en haal meer uit je Big Green Egg! Dompel jezelf onder in een wereld vol culinaire mogelijkheden. Stel je vragen en deel je ervaringen via Facebook (BigGreenEggBelgie). Gebruik de hashtags #TheEvergreen en #forevergreen en get featured! Wij zijn makers van mooie herinneringen. Doe je mee?

DOE JE MEE?

Aanmelden

11 MAKKELIJKE RECEPTEN VOOR JOU!

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang direct een e-book met 11 EGG recepten.

Aanmelden