• Gang

  Nagerecht

 • Categorie

  Fruit,
  Patisserie

 • Techniek

  Bakken

 • Niveau

  Gemiddeld


 • Voorbereiding

  20 minuten

 • Bereiding

  110 minuten

 • Totaal

  130 minuten

 • Hoeveelheid

  8-10 personen

Dit recept voor perentaart met bladerdeeg van de Big Green Egg lijkt een beetje op een tarte tatin, de bekende omgekeerde appeltaart. En met slechts 4 ingrediënten heb jij straks een verbluffend lekkere taart op tafel staan! De bodem voor de taart bak je apart op je kamado. Door het uitgerolde bladerdeeg de eerste 10 minuten tussen 2 Baking Stones te bakken, zal de bodem niet souffleren, wordt deze kaarsrecht en blijft hij perfect krokant. De gekarameliseerde peren als topping maken de taart helemaal af.

INGREDIËNTEN

TOPPING

 • 5 niet te rijpe handperen
 • 25 g boter, plus extra om in te vetten
 • 225 g witte basterdsuiker

BODEM

 • 3 plakjes bladerdeeg (10 x 10 cm)

VOORBEREIDING

 1. Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm met de Stainless Steel Grid tot een temperatuur van 200 °C. Schil intussen de peren en snijd ze in kwarten. Verwijder de klokhuizen en snijd elke kwart peer in de lengte door de helft. Snijd de boter in blokjes. Vet de Cast Iron Skillet Small in met boter.

BEREIDING

 1. Plaats de Cast Iron Skillet Small op het rooster en voeg de basterdsuiker toe. Sluit de deksel van de EGG en wacht totdat de suiker begint te karamelliseren.
 2. Haal de skillet uit de EGG, zet op een vuurvaste ondergrond en leg de partjes peer in een cirkel voorzichtig in de karamel. Vul eventuele gaatjes op met kleinere stukjes peer. Verdeel de blokjes boter over de peer. Verwijder het rooster, plaats de convEGGtor en leg het rooster terug. Leg een koude Baking Stone op het rooster en zet hier de skillet op. Sluit de deksel van de EGG en breng de temperatuur van de EGG naar 180 °C. Bak de topping ca. 45 minuten totdat de peren zacht en gekarameliseerd zijn.
 3. Haal de skillet uit de EGG en laat de topping afkoelen. Haal ook de Baking Stone uit de EGG en laat deze afkoelen. Laat intussen voor de bodem de plakjes bladerdeeg ontdooien.
 4. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar tussen 2 vellen bakpapier en rol ze uit tot een doorsnede die iets groter is dan de doorsnede van de skillet. Snijd er een mooie cirkel (Ø 27 cm) uit. Leg een koude Baking Stone op het rooster van de EGG en leg hier de deegcirkel, tussen het bakpapier, op. Dek af met een tweede koude Baking Stone. Sluit de deksel van de EGG en bak de deegbodem ca. 10 minuten.
 5. Verwijder de bovenste Baking Stone en het bovenste laagje bakpapier. Sluit de deksel van de EGG en bak de deegbodem nog ca. 25 minuten totdat deze goudbruin en krokant is.
 6. Haal de deegbodem uit de EGG en leg deze op de afgekoelde peren in de skillet. Plaats een bord op de skillet en keer de skillet met het bord in één handeling om zodat de perentaart op het bord ligt.

Gerelateerde accessoires

Gerelateerde recepten

NIEUWSBRIEF

Wil je de lekkerste recepten via de mail ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief Inspiration Today en voeg meer smaak toe aan je inbox. Je ontvangt dan automatisch het laatste nieuws over evenementen, recepten voor jouw EGG, praktische tips en heel veel meer!

AANMELDEN

BIG GREEN EGG APP

Met de Big Green Egg app creëer je heel eenvoudig je eigen menu’s of je laat je inspireren door de mooie gerechten van de chef. Voor de EGGers met ambitie is er de Big Green Egg Academy waar je van de meester zelf leert. Binnenkort kun je op de app ook vrienden toevoegen, nieuwe EGG fans leren kennen en foto’s en recepten delen van je eigen gerechten. Welcome to a world of green!

Download the app

Aanmelden

11 MAKKELIJKE RECEPTEN VOOR JOU!

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang direct een e-book met 11 EGG recepten.

Aanmelden