• Gang

  Bijgerecht

 • Categorie

  Groente

 • Techniek

  Bakken,
  Indirect garen

 • Niveau

  Makkelijk


 • Voorbereiding

  20 minuten

 • Bereiding

  35 minuten

 • Totaal

  55 minuten

 • Hoeveelheid

  4 personen

Gekonfijte schorseneren

Heb jij wel eens gekonfijte schorseneren gegeten? Als je ze op de Big Green Egg maakt wordt dit heerlijke bijgerecht ongetwijfeld een van je favorieten. De licht nootachtige smaak van de groenten is magisch, zeker als je ze op je kamado hebt gegaard. Serveer ze bijvoorbeeld bij een mooie Hertenrack met paddenstoelen en veenbessencompote als je de show wilt stelen.

 

INGREDIËNTEN

SCHORSENEREN

 • 250 ml melk
 • 500 g schorseneren
 • 500 g ganzenvet

VOORBEREIDING

 1. Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm met de convEGGtor en de Stainless Steel Grid tot een temperatuur van 140 °C. Meng de melk met 250 milliliter water in een bak.
 2. Schil de schorseneren en snijd ze elk in 4 gelijke stukken. Leg ze in het melkmengsel om te voorkomen dat de schorseneren verkleuren. Trek tijdens het schillen van de schorseneren bij voorkeur latex handschoenen aan; het sap van de schorseneren krijg je lastig van je handen.

BEREIDING

 1. Smelt het ganzenvet in de ronde Green Dutch Oven. Stort de schorseneren in een vergiet en laat ze uitlekken.
 2. Voeg de schorseneren aan het ganzenvet toe en laat ze ca. 20 minuten konfijten totdat de schorseneren beetgaar zijn. Haal ze uit het ganzenvet en zet apart. Verwijder het rooster en de convEGGtor en leg het rooster terug. Zet de Cast Iron Skillet op het rooster en breng de temperatuur naar 180 °C.
 3. Voeg de schorseneren met aanhangend vet aan de skillet toe in bak ze in enkele minuten rondom tot ze beginnen te kleuren.
 4. Bestrooi de schorseneren met peper en zout en zet ze op tafel.

TIP

Serveer je de gekonfijte schorseneren in combinatie met de hertenrack? Konfijt dan eerst de groenten. Als de hertenrack ligt te rusten kun je de schorseneren bakken.

 

Gerelateerde accessoires

Gerelateerde recepten

NIEUWSBRIEF

Wil je de lekkerste recepten via de mail ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief Inspiration Today en voeg meer smaak toe aan je inbox. Je ontvangt dan automatisch het laatste nieuws over evenementen, recepten voor jouw EGG, praktische tips en heel veel meer!

AANMELDEN

DE BIG GREEN EGG COMMUNITY

Laat je inspireren en haal meer uit je Big Green Egg! Dompel jezelf onder in een wereld vol culinaire mogelijkheden. Stel je vragen en deel je ervaringen via Facebook (BigGreenEggBelgie). Gebruik de hashtags #TheEvergreen en #forevergreen en get featured! Wij zijn makers van mooie herinneringen. Doe je mee?

DOE JE MEE?

Aanmelden

11 MAKKELIJKE RECEPTEN VOOR JOU!

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang direct een e-book met 11 EGG recepten.

Aanmelden