• Gang

  Hoofdgerecht

 • Categorie

  Vlees

 • Techniek

  Indirect garen,
  Roken,
  Slow cooking

 • Niveau

  Makkelijk


 • Voorbereiding

  10 minuten

 • Bereiding

  630 minuten

 • Totaal

  640 minuten

 • Hoeveelheid

  2 personen

Beef Hammer

Ben jij gek op het garen van mooie grote stukken vlees in je kamado? Dan is deze beef hammer een must om een keer te maken. Je moet wel even geduld hebben voordat je aan kunt vallen, dus begin op tijd met de bereiding. Eerst laat je de rub een nacht in het vlees trekken. De volgende dag steek je het houtskool in je Big Green Egg aan om het vlees 4 uur lang te roken. Daarna laat je het langzaam zo’n 6 uur verder garen zodat het collageen in het bindweefsel in het vlees wordt omgezet in gelatine. Het resultaat? Heerlijk mals en sappig vlees en dankzij het been een showstuk op tafel!

Ingrediënten

Beef hammer

Glaze

VOORBEREIDING

 1. Wrijf de beef hammer royaal in met de rub. Laat de rub 1 nacht afgedekt in de koelkast intrekken.

BEREIDING

 1. Steek het houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm tot een temperatuur van 150 °C.
 2. Leg 3 Appel Wood Chunks tussen de gloeienhet houtskool. Plaats de convEGGtor met daarop de ronde Drip Pan en leg de Stainless Steel Grid in de EGG. Leg de beef hammer op het rooster en sluit het deksel van de EGG. De temperatuur zal dalen tot ongeveer 110 °C. Houd deze temperatuur aan en laat de beef hammer ca. 4 uur roken.
 3. Steek de pen van de Dual Probe Remote Thermometer tot in de kern van het vlees; zorg er hierbij voor dat de pen het been niet raakt. Sluit het deksel van de EGG en breng de temperatuur naar 150 °C. Stel de temperatuur van de kernthermometer in op 75 °C. Laat de beef hamer ongeveer 2 uur langer garen totdat deze kerntemperatuur is bereikt. Maak intussen de glaze door de barbecuesaus, de kalfsfond en de boter onder af en toe roeren te verwarmen totdat de boter is gesmolten. Zet de glaze apart.
 4. Leg 2 flinke stukken Butcher Paper van elk ongeveer 1 meter kruislings op elkaar. Haal de beef hammer uit de EGG en leg deze in het midden van het kruis. Bestrijk het vlees rondom royaal met de saus en vouw het papier dicht tot een pakketje. Leg het pakketje op het rooster, steek de pen van de kernthermometer weer tot in de kern van het vlees en sluit het deksel van de EGG. Stel de kernthermometer in op een temperatuur van 92 °C en laat de beef hammer ca. 4 uur langer garen totdat deze temperatuur is bereikt.
 5. Haal de beef hammer uit de EGG. Vouw het butcher paper voorzichtig open en haal de beef hammer eruit. Schenk de jus die op het papier is achtergebleven in een schaaltje, bedruip hier de beef hammer mee. Serveer de beef hammer op een stoere plank.

Gerelateerde accessoires

Gerelateerde recepten

NIEUWSBRIEF

Wil je de lekkerste recepten via de mail ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief Inspiration Today en voeg meer smaak toe aan je inbox. Je ontvangt dan automatisch het laatste nieuws over evenementen, recepten voor jouw EGG, praktische tips en heel veel meer!

AANMELDEN

BIG GREEN EGG APP

Met de Big Green Egg app creëer je heel eenvoudig je eigen gerechten en menu’s en word je geïnspireerd door de lekkerste recepten van de chef. Voor de EGGers met ambitie is er de Big Green Egg Academy waar de meester zelf zijn kennis deelt. Heb je een heerlijk gerecht in je EGG gemaakt? Deel het recept in de Big Green Egg Community zodat andere EGGers ook van jouw creatie kunnen genieten. Welcome to a world of green!

Download the app

Aanmelden

11 MAKKELIJKE RECEPTEN VOOR JOU!

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang direct een e-book met 11 EGG recepten.

Aanmelden