• Gang

  Hoofdgerecht

 • Categorie

  Deegwaren,
  Klassiekers,
  Vlees

 • Techniek

  Grillen,
  Indirect garen

 • Niveau

  Gemiddeld


 • Voorbereiding

  45 minuten

 • Bereiding

  105 minuten

 • Totaal

  150 minuten

 • Hoeveelheid

  10-12 personen

Beef Wellington

Welk vlees gebruik je voor beef Wellington en op hoeveel graden gaar je deze echte evergreen? In dit recept voor beef Wellington van de Big Green Egg leggen we het je stap-voor-stap uit. De gerechten voor erbij, zoals gepofte aardappels en gegrilde groene asperges, bereid je natuurlijk ook op je kamado.

INGREDIËNTEN

BEEF WELLINGTON

 • 1 ossenhaas van ca. 3 kg
 • 1 kg kastanjechampignons
 • 2 el olijfolie
 • 250 g parmaham (plakjes)
 • 150 g fijne dijonmosterd
 • 4 eidooiers
 • 2 rollen bladerdeeg van 270 g (van 40 x 24 cm)

VOORBEREIDING

 1. Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm met de Cast Iron Grid tot 250 °C. Haal de ossenhaas uit de koelkast.
 2. Maak intussen de kastanjechampignons schoon en maal ze helemaal fijn in de keukenmachine zodat je een champignonpuree krijgt. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de puree toe. Bak deze ca. 25 minuten op laag vuur totdat het vocht uit de champignons is verdampt. Breng de puree op smaak met peper en zout, meng met een vork en laat in de koelkast afkoelen.
 3. Leg de ossenhaas op het rooster en gril deze in ca. 1 minuut per kant rondom. Haal het vlees uit de EGG en leg het ongeveer 20 minuten in de koelkast.
 4. Haal het rooster met de Cast Iron Grid Lifter uit de EGG. Plaats de convEGGtor en het rvs-rooster met daarop de Baking Stone en breng de temperatuur van de EGG naar 220 °C.

BEREIDING

 1. Leg een aantal vellen plasticfolie overlappend op je werkblad; de totale afmeting moet langer zijn dan de ossenhaas en breder dan de omtrek van de ossenhaas. Leg de plakken parmaham als een rechthoek dakpansgewijs op de folie. Ook hierbij is het belangrijk dat je de hele ossenhaas er straks in kunt rollen.
 2. Verdeel de champignonpuree met een lepel in een gelijkmatig laagje over de parmaham en druk het met de bolle kant van de lepel aan. Leg de ossenhaas in de lengte op de puree en bestrijk het vlees rondom met de mosterd. Rol de ossenhaas met behulp van de folie in de plak van puree en parmaham.
 3. Leg een vel bakpapier van minstens 50 x 60 cm op je werkblad. Klop de eidooiers los. Rol de plakken bladerdeeg uit op het bakpapier. Zorg ervoor dat de lange kanten van het deeg iets overlappen en bestrijk daartussen met losgeklopt eidooier. Druk voorzichtig aan zodat het deeg aan elkaar plakt.
 4. Haal de plasticfolie voorzichtig van de ossenhaas en leg deze naast de naad op het bovenste gedeelte van het bladerdeeg. Sla de bovenkant van het deeg over de ossenhaas heen naar je toe en vouw de zijkanten over het vlees. Bestrijk de randen van het deeg met losgeklopt eidooier. Sla de onderkant van het deeg over de ossenhaas zodat deze mooi is ingerold. Vouw de zijkanten van het deeg omhoog en plak ze dicht. Bestrijk deze zijkanten met losgeklopt eidooier en plak ze vast. Rol de ossenhaas in het deeg om zodat de vouwen aan de onderkant zitten.
 5. Bestrijk het deeg volledig met het losgeklopte eidooier. Snijd met een scherp mesje een ruitmotief in het deeg; pas hierbij op dat je niet door het deeg heen snijdt. Prik met de punt van het mes op minder zichtbare plaatsen ongeveer 6 kleine gaatjes in het deeg.
 6. Knip of scheur het grootste gedeelte van het bakpapier af. Leg de beef Wellington met behulp van de pizzaschep op de pizzasteen. Steek de pen van een kernthermometer tot in de kern van het vlees en sluit de deksel van de EGG. Stel de kerntemperatuur in op 50-52 °C.
 7. Haal de beef Wellington met de pizzaschep uit de Big Green Egg als de ingestelde kerntemperatuur is bereikt; dit duurt ongeveer 60 minuten. Laat 5 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.

Gerelateerde accessoires

Gerelateerde recepten

NIEUWSBRIEF

Wil je de lekkerste recepten via de mail ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief Inspiration Today en voeg meer smaak toe aan je inbox. Je ontvangt dan automatisch het laatste nieuws over evenementen, recepten voor jouw EGG, praktische tips en heel veel meer!

AANMELDEN

RUNDVLEES EGGEN ALS BIJ RESTAURANT PARKHEUVEL**

In deze aflevering van serie Bon Chef! gaat chef Erik van Loo van restaurant Parkheuvel** samen met onze eigen chef koken op de EGG. De ingrediënten die centraal staan zijn sojasaus van Nederlandse bodem en lokale MRIJ rund.

Bekijk de aflevering

Aanmelden

11 MAKKELIJKE RECEPTEN VOOR JOU!

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang direct een e-book met 11 EGG recepten.

Aanmelden