• Gang

  Hoofdgerecht,
  Lunch

 • Categorie

  Forel,
  Groente,
  Hele vis,
  Vis

 • Techniek

  Grillen,
  Poffen

 • Niveau

  Makkelijk


 • Voorbereiding

  20 minuten

 • Bereiding

  90 minuten

 • Totaal

  110 minuten

 • Hoeveelheid

  2-4 personen

Veel vooraanstaande chefs hebben de Big Green Egg ontdekt. Zo ook Jeroen Achtien. Hij gebruikt de EGG niet alleen in zijn professionele keuken, ook thuis kookt de sympathieke chef regelmatig in zijn kamado. Van een lekker gegrild kippetje tot deze heerlijke gevulde forel. Tips van de chef: door de vis op het bakpapier zonder convEGGtor te garen straalt er meer directe warmte richting de vis en wordt de huid lekker krokant. En kun je geen bronforel krijgen? Gebruik dan een makreel, dit is net zo lekker!

Ingrediënten

Forel

 • 1 bronforel van ca. 500 g
 • 3 el milde olijfolie

Vulling

 • 1 grote rode biet
 • 3 tl sambal badjak
 • 1 Granny Smith
 • 1 tak dragon

VOORBEREIDING

 1. Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm tot een temperatuur van 180 °C.

BEREIDING

 1. Leg de rode biet in de houtskool en sluit het deksel van de EGG. Pof de rode biet ca. 60 minuten totdat deze zacht is; keer de biet tijdens het poffen af en toe om en sluit na elke handeling het deksel van de EGG.
 2. Haal de biet uit de EGG en laat deze enigszins afkoelen. Leg de Stainless Steel Grid in de EGG en breng de temperatuur naar 200 °C. Vlinder intussen de bronforel door de buikwand open te snijden en de ingewanden te verwijderen. Knip de buikgraat aan beide kanten door en snijd met je fileermes van kop naar staart aan beide kanten tussen de graten en het visvlees door; snijd niet door de huid heen. Trek de middengraat los of knip deze door. Verwijder de kieuwen.
 3. Besprenkel een vel bakpapier waar de forel op past met de olijfolie en wrijf de olie uit. Leg de vis opengeklapt op de huid op het bakpapier en bestrijk het visvlees met de sambal badjak.
 4. Snijd de Granny Smith in plakjes van ongeveer 1 centimeter dik en snijd deze in blokjes. Pel de schil van de rode biet en snijd ook deze in blokjes van ca. 1 centimeter. Leg de tak dragon in het midden van de vis en verdeel hier de appel- en bietenblokjes over. Bestrooi met versgemalen zeezout naar smaak.
 5. Leg de gevulde bronforel op het bakpapier op het rooster en sluit het deksel van de EGG. Laat ca. 7 minuten garen totdat de vis gaar, maar nog wel glazig is en de appel- en bietenblokjes lekker warm.
 6. Haal het bakpapier met de gevulde bronforel uit de EGG en serveer op een mooie plank zodat iedereen zelf op kan scheppen.

Gerelateerde accessoires

Gerelateerde recepten

NIEUWSBRIEF

Wil je de lekkerste recepten via de mail ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief Inspiration Today en voeg meer smaak toe aan je inbox. Je ontvangt dan automatisch het laatste nieuws over evenementen, recepten voor jouw EGG, praktische tips en heel veel meer!

AANMELDEN

BIG GREEN EGG APP

Met de Big Green Egg app creëer je heel eenvoudig je eigen gerechten en menu’s en word je geïnspireerd door de lekkerste recepten van de chef. Voor de EGGers met ambitie is er de Big Green Egg Academy waar de meester zelf zijn kennis deelt. Heb je een heerlijk gerecht in je EGG gemaakt? Deel het recept in de Big Green Egg Community zodat andere EGGers ook van jouw creatie kunnen genieten. Welcome to a world of green!

Download the app

Aanmelden

11 MAKKELIJKE RECEPTEN VOOR JOU!

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang direct een e-book met 11 EGG recepten.

Aanmelden