Met de tunes van On the road again” trekken oude schoolvrienden Kris en Joost in hun Big Green Egg vintage 74 VW camper-bus door België en Luxemburg. Op hun tocht nemen ze naast een grote dosis enthousiasme een Big Green Egg Large mee. De twee combineren de iconen uit 74 en gaan er samen mee op avontuur. Thats what we call the hottest thing in outdoor cooking!

Culinaire ambiance

Op hun avontuur gooit Kris als mede-eigenaar van Big Green Egg België zijn culinaire kennis in de strijd en zorgt Joost als komiek voor de ambiance. Met hun reizend vuur doen ze vijftien gevarieerde haltes aan. Locaties verbonden door hun eigen karakter, lokale producten en heerlijke recepten klaargemaakt op de Big Green Egg.

Bekijk de trailer

Aflevering 1 - Asperges a la flamande

Kris en Joost trekken richting het Noorden van Frankrijk om een Vlaamse klassieker te maken. Een Vlaamse klassieker op Franse grond… Daar moet iets achter zitten. Bekijk de volledige aflevering en klik daarna door naar de receptvideo om alles te weten te komen over deze prachtige groente, de Franse kweker en hoe je asperges op jouw Big Green Egg kan klaarmaken.

Bekijk het recept!

Aflevering 2 - West-Vlaams Rood

We trekken met ons busje richting West-Vlaanderen waar het prachtige West-Vlaams Rood ons opwacht. De familie Van Dierendonck werkt al jaren aan de opwaardering van haar eigen ras. Tijd om de grote baas en zijn vlees eens op de rooster te leggen.

Bekijk het recept!

Aflevering 3 - Zwartpoot met Aardbeien

Het is niet alledaags maar we koken vandaag aan een prachtig kasteel. Het kasteel van Ooidonk. De locatie om eens verrassend te koken op de Big Green Egg want Kris en Joost maken Zwartpoot kip met aardbeien klaar! Een recept dat je moet proeven om het te geloven. Bekijk de aflevering en receptuur hier.

Bekijk het recept!

Aflevering 4 - Tarte Tatin van witloof

Tarte Tatin is het beste mislukte recept ter wereld. Een omgekeerde taart die doorgaans met appels klaargemaakt wordt. Kris en Joost draaien niet enkel de taart maar ook het recept om. Ze wisselen appels in voor heerlijk wit goud. Belgisch witloof. Kijk en geniet mee!

Bekijk het recept!

Aflevering 5 - Paling op Sentse wijze

De paling op Sentse wijze is een regionale klassieker. Klaargemaakt op de tonen van een échte paling gids zowaar. We sluiten het eerste seizoen af met een aflevering vol weetjes, technieken en plezier

Bekijk het recept!

NIEUWSBRIEF

Wil je de lekkerste recepten via de mail ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief Inspiration Today en voeg meer smaak toe aan je inbox. Je ontvangt dan automatisch het laatste nieuws over evenementen, recepten voor jouw EGG, praktische tips en heel veel meer!

AANMELDEN

DE BIG GREEN EGG COMMUNITY

Laat je inspireren en haal meer uit je Big Green Egg! Dompel jezelf onder in een wereld vol culinaire mogelijkheden. Stel je vragen en deel je ervaringen via Facebook (BigGreenEggBelgie). Gebruik de hashtags #TheEvergreen en #forevergreen en get featured! Wij zijn makers van mooie herinneringen. Doe je mee?

DOE JE MEE?

Aanmelden

11 MAKKELIJKE RECEPTEN VOOR JOU!

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang direct een e-book met 11 EGG recepten.

Aanmelden