Beginnersrecepten Big Green Egg

Makkelijke recepten om op je Big Green Egg te maken komen altijd van pas. Of je nu net met EGGen bent begonnen of als je last minute iets lekkers op je EGG wilt maken. Met deze 11 simpele en lekkere BBQ recepten kun je direct aan de slag. Het niveau is voor basiskoks, de smaak is voor gevorderden!

Let the party begin!

Heb je een Big Green Egg aangeschaft? Dan wil je natuurlijk het liefst dezelfde dag nog aan de slag gaan. Misschien heb je er gelijk een receptenboek bij gekocht of heb je al gezocht naar de lekkerste recepten op onze website en zijn de boodschappen al ingeslagen. Onze tip is om te beginnen met de basics. Op die manier leer je de vele mogelijkheden van je EGG het beste kennen. Daardoor kom je er al snel achter dat het helemaal niet ingewikkeld is om op je nieuwe aanwinst te koken. Met weinig ingrediënten en handelingen maak je namelijk heel makkelijk de lekkerste Big Green Egg gerechten klaar. Let the party begin!

Wat eten we vandaag?

Voordat je begint is het handig om te weten hoe je nieuwe kamado precies werkt. Wil je dit nog even doornemen? Dan hebben we hier het gebruik van je Big Green Egg, zoals het aansteken, het regelen van de temperatuur en de verschillende kooktechnieken voor je op een rijtje gezet. Daarna is het natuurlijk de vraag: wat eten we vandaag? Wordt het een sappige, gegrilde T-bone steak, een lekker stuk buikspek of heb je meer zin in een gerookt visje of krokante kip? Het zijn allemaal BBQ recepten waarbij de focus op één ingrediënt ligt. De recepten zijn eenvoudig, maar het resultaat is geweldig.

11 lekkere recepten

Om je op weg te helpen hebben we een aantal gevarieerde basisrecepten voor op de Big Green Egg voor je verzameld. Hierbij komen diverse kooktechnieken waarvoor je je EGG allemaal kunt gebruiken aan bod. Zo leer je onder andere direct en indirect grillen, poffen, roken, indirect garen en maak je kennis met de ‘reverse grilling’-methode, die moeilijk klinkt, maar eigenlijk heel makkelijk is. Het is een selectie van snelle recepten en een aantal recepten waarvan de bereiding iets langer duurt, maar ze zijn allemaal even eenvoudig. Het moeilijkste ervan? Met welke van deze 11 lekkere recepten je je nieuwe EGG gaat inwijden!

Beginnersrecepten Big Green Egg

Krokant gegrilde kip

Voor dit lekkere recept heb je alleen kip, olijfolie, een lekkere rub en barbecuesaus nodig om erbij te serveren. Als je het jezelf heel makkelijk wil maken, kun je onder andere bij Big Green Egg dealers en de meeste supermarkten een lekkere barbecue rub en saus kopen.

Aan de slag

Gegrilde bloemkool, knolselderij en aubergine

Gegrilde bloemkool, knolselderij en aubergine

Ook gegrilde groenten smaken lekkerder van je Big Green Egg. In dit recept leggen we je stap voor stap uit hoe je makkelijk en snel verschillende groenten op je EGG grilt en ze nog meer smaak geeft. Zo heb je meerdere BBQ recepten in 1.

Aan de slag

Beginnersrecepten Big Green Egg

Gepofte aardappels

Het poffen van zoete of gewone aardappels is helemaal niet ingewikkeld en het is een fantastisch bijgerecht. Het duurt ongeveer 90 minuten. Dat lijkt lang, maar terwijl de aardappels op het rooster van je kamado liggen kun je intussen gewoon iets anders gaan doen.

Aan de slag

T-bone steak

Gegrilde T-bone steak

De mooiste grillruit maak je op de Cast Iron Grid en het is eenvoudiger dan je misschien denkt. Als je het recept van deze perfect gegrilde T-bone steak volgt kan er niets mis gaan. Is je EGG al op temperatuur? Dan staat je steak binnen 10 minuten op tafel!

Aan de slag

Beginnersrecepten Big Green Egg

Gerookte zalm

Ben je gek op warm gerookte zalm? Met je Big Green Egg kun je dit heel makkelijk zelf maken. Je hoeft de zalm alleen te pekelen in suiker en zout, strooit wat rookhoutsnippers op de houtskool en legt de zalm op het rooster. 20 minuten later is je gerookte zalm klaar!

Aan de slag

Classic hamburger

Broodje hamburger

Dit is een heel compleet hamburger recept, waarbij je de burger zelf maakt. Als je het jezelf makkelijker wil maken kun je ook mooie ambachtelijke hamburgers kopen. De focus ligt daardoor op de bereiding en ook dan smaakt deze klassieker met bacon, cheddar en jalapeño heerlijk!

Aan de slag

Beer Can Chicken Big Green Egg

Beer can chicken

Beer can chicken staat bekend om het sappige vlees en het krokante velletje en is een must om een keer op je Big Green Egg te maken. Gebruik de rub die in het recept is aangegeven of koop een rub voor kip zodat je nog sneller klaar bent.

Aan de slag

Beginnersrecepten Big Green Egg

Buikspek

Buikspek kun je met en zonder zwoerd bereiden en bijvoorbeeld marineren, of pekelen en roken. Met hetzelfde stuk vlees krijg je hierdoor totaal verschillende smaakbelevingen. Doordat je het spek indirect gaart en de kerntemperatuur niet heel nauw luistert zijn dit heel makkelijke en lekkere recepten.

Aan de slag met krokant buikspek op z’n Aziatisch

Aan de slag met gepekeld en gerookt buikspek

Beginnersrecepten Big Green Egg

Côte de boeuf

Lijkt de ‘reverse grilling’-methode je ingewikkeld? Dat is het helemaal niet. Je gebruikt de methode bijvoorbeeld voor dikke steaks als deze côte de boeuf of bij grote vleesdelen. Het enige wat je hoeft te doen is het vlees tot een bepaalde kerntemperatuur te garen en daarna gril je het nog even voor een mooie korst.

Aan de slag

Gerookte zalmforel

Gerookte zalmforel

Zalmforel is ook bekend onder de naam regenboogforel. Deze heerlijke vis kun je onder andere bakken, grillen, roken of stomen op je Big Green Egg. Met dit recept geef je de zalmforel extra smaak door de vis te roken. Hierna kun je van het visvlees een heerlijke spread maken, of hem als hele vis serveren.

Aan de slag

INSPIRATION TODAY

Wil je jouw portie inspiratie via de mail ontvangen? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief Inspiration Today en voeg meer smaak toe aan je inbox. Je ontvangt dan automatisch de lekkerste recepten, inspirerende seizoensmenu’s, praktische tips en veel, veel meer!

aanmelden

Aanmelden

11 MAKKELIJKE RECEPTEN VOOR JOU!

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang direct een e-book met 11 EGG recepten.

Aanmelden