• Gang

  -

 • Categorie

  -

 • Techniek

  -

 • Niveau

  -


 • Hoeveelheid

  2 personen

Met spek omwikkelde gegrilde forel

Wil je echt een spectaculair visgerecht op tafel zetten? Kies dan voor deze met spek omwikkelde gegrilde forel. Het ziet er prachtig uit, maar is ook nog eens heel gezond omdat forel een vette vis is met veel omega-3 vetzuren. Door de forel te grillen krijgt deze een mooie krokante buitenkant en een heerlijke specifieke grillsmaak.

INGREDIËNTEN

Voor de forellen

 • 2 verse forellen (schoongemaakt)
 • 1 citroen
 • ½ bosje dille
 • 8 flinke plakken ontbijtspek

BEREIDING

 1. Verwarm de Big Green Egg met de Cast Iron Grid tot 220 °C. Snijd intussen de forellen aan beide kanten 3 keer schuin in. Bestrooi de buikholtes en de inkepingen met peper en zout.
 2. Snijd de citroen in dunne plakjes. Halveer 6 van de plakjes en steek deze samen met een toefje dille in de inkepingen. Vul de buikholte van beide forellen met de resterende plakjes citroen en een aantal takjes dille.
 3. Leg 8 stukken slagerstouw van circa 30 centimeter lang klaar. Leg 4 stukken verticaal op je werkblad en leg hier horizontaal en overlappend 2 plakken ontbijtspek op. Leg een forel op het spek en dek af met 2 plakken spek. Knoop het slagerstouw dicht zodat het spek goed om de forellen blijft zitten.
 4. Leg de forellen op het rooster en sluit de deksel van de EGG. Open de deksel na 2 minuten en draai de vissen een kwartslag voor een mooie grilruit op het spek. Sluit de deksel opnieuw en keer de forellen na 2 minuten om. Gril ook deze zijde 2 keer 2 minuten en neem de forellen van de EGG. De gegrilde forellen zijn onder andere erg lekker in combinatie met worteltjes, doperwtjes, geroosterde aardappeltjes en dillemayonaise.

Gerelateerde accessoires

Gerelateerde recepten

Inspiration Today

Wil je jouw portie inspiratie via de mail ontvangen? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief Inspiration Today en voeg meer smaak toe aan je inbox. Je ontvangt dan automatisch de lekkerste recepten, inspirerende seizoensmenu’s, praktische tips en veel, veel meer!

Inspiration Today

Aanmelden

11 MAKKELIJKE RECEPTEN VOOR JOU!

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang direct een e-book met 11 EGG recepten.

Aanmelden