• Gang

  Nagerecht

 • Categorie

  Patisserie

 • Techniek

  Bakken

 • Niveau

  Uitdagend


 • Hoeveelheid

  40 stuks

Macarons

Wil je als een echte Heel Holland Bakt-chef zelf macarons maken? Dan kan dat ook in de Big Green Egg! In dit recept maken we vulling van verse aardbeien, honing en chocolade. Let tijdens het bakken van de macaronhelften in de EGG goed op de kleur: met name pasteltinten kunnen snel bruin kleuren.

INGRDIËNTEN

Voor de broyage

 • 150 g suikerbakkerspoeder of poedersuiker
 • 150 g amandelpoeder
 • 55 g eiwit
 • kleur- en/of smaakstof naar keuze

Voor de meringue

 • 55 g eiwit
 • 150 g suiker

Voor de vulling

 • 350 g puree van verse aardbeien
 • 50 g honing
 • 325 g melkchocolade

VOORBEREIDING

 1. Breng voor de vulling de aardbeienpuree met de honing aan de kook. Hak intussen de chocolade fijn. Neem de pan van het vuur en roer de chocolade erdoor zodat deze smelt en goed vermengd. Laat enigszins afkoelen, doe in een spuitzak en laat 12 uur rusten.
 2. Maak de broyage. Zeef het suikerbakkerspoeder (of de poedersuiker) en de amandelpoeder in een kom en meng goed door elkaar. Roer de kleur- en/of smaakstof door het eiwit en spatel dit eiwitmengsel vervolgens door het suiker-amandelmengsel, zodat een mooi egaal beslag ontstaat. Zet dit terzijde.
 3. Doe voor de meringue het eiwit in de kom van de keukenmachine. Doe de suiker met 35 gram water in een pan en verwarm deze op een matig vuur tot 118°C (controleer de temperatuur met een suikerthermometer). Zet de mixer van de keukenmachine op een hoge snelheid aan wanneer het suikerwater een temperatuur van 115°C heeft bereikt, zodat het eiwit luchtig wordt geklopt. Neem het suikerwater bij 118°C van de warmtebron en schenk in een dunne straal het hete suikerwater bij het eiwit. Laat de machine draaien tot de massa een temperatuur van 50°C heeft bereikt en een mooie, stevige en glanzende massa is ontstaan.
 4. Meng de meringue en broyage door elkaar: spatel 1/3e van de meringue door de broyage. Zorg ervoor dat het goed gemengd is en spatel de resterende meringue erdoor. Vul een spuitzak met spuitmondje 9 of 10 met het macaronbeslag.
 5. Knip diverse stukken bakpapier uit met een iets kleinere afmeting dan de Flat Baking Stone. Leg het eerste vel bakpapier op de Flat Baking Stone en spuit hier beslagrondjes op van circa 3 centimeter (zorg voor voldoendetussenruimte omdat het beslag nog iets uitloopt). Zet 30 minuten terzijde, zodat de macarons drogen en zich een dun vliesje vormt.

BEREIDING

 1. Verwarm intussen Big Green Egg met de convEGGtor en het Stainless Steel Grid tot een temperatuur van 100°C. Spuit beslagrondjes op het volgende vel en laat eveneens 30 minuten drogen. Herhaal dit tot het beslag op is.
 2. Bak de eerste batch macarons met gesloten deksel 20 minuten in de voorverwarmde EGG. Open de deksel tijdens het bakken 2 keer zodat eventueel vrijgekomen vocht kan ontsnappen. Let tijdens het bakken goed op de kleur van de macarons: met name pasteltinten kleuren snel bruin. Laat de macarons afkoelen.
 3. Neem een macaronhelft, spuit hier een laagje vulling op en druk er voorzichtig een tweede macaronhelft op. Stel alle macarons op deze manier samen en gebruik eventuele resterende vulling bijvoorbeeld als taartvulling.

Gerelateerde accessoires

Gerelateerde recepten

Inspiration Today

Wil je jouw portie inspiratie via de mail ontvangen? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief Inspiration Today en voeg meer smaak toe aan je inbox. Je ontvangt dan automatisch de lekkerste recepten, inspirerende seizoensmenu’s, praktische tips en veel, veel meer!

Inspiration Today

Aanmelden

11 MAKKELIJKE RECEPTEN VOOR JOU!

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang direct een e-book met 11 EGG recepten.

Aanmelden