Koreaanse BBQ

Zet jij je wekker tijdens de Olympische winterspelen om deze zoveel mogelijk te volgen? Nodig vrienden en familie uit en geniet van de spelen met een Koreaanse BBQ! Als de sporters uitrusten na een pittige wedstrijd in Pyeongchang, blijf jij met deze Koreaanse recepten in de stemming. Bij deze gezellige vorm van Koreaans koken kun je de gerechten direct na elkaar serveren, maar je kunt ze ook eerst allemaal maken en tegelijkertijd op tafel zetten. Want op kamertemperatuur zijn ze net zo lekker!

Smaakmakers

Knoflook, gember, chilipepers, sojasaus en sesamolie zijn de belangrijkste smaakmakers van de Koreaanse keuken. Dus als je deze eenmaal in huis hebt, zijn er nog maar een paar ingrediënten nodig om lekker Koreaans te koken, want de gerechten zijn puur en verrassend eenvoudig. Less is more!

Volledig voorbereiden

Extra voordeel van een Koreaanse barbecue is dat je alle voorbereidingen van tevoren kunt treffen. Als het vlees eenmaal in de marinade ligt en je hebt het beslag voor de hartige pannenkoeken gemaakt heb je nog even tijd voor jezelf voordat de gasten arriveren. De ssamjang saus die je erbij serveert is kant-en-klaar verkrijgbaar, maar binnen vijf minuten heb je deze heerlijke saus zelf gemaakt; vers, zonder onnodige toevoegingen en dus gezonder en lekkerder.

Volmaakte Koreaanse barbecue

Tijdens een authentieke Koreaanse barbecue zit je gezellig met het gezelschap rond de tafel. De barbecue staat in het midden en rondom staan schaaltjes met gemarineerd vlees, groenten, rijst en saus. Ieder grilt zijn of haar eigen ingrediënten, die je zo kunt eten maar waar je ook volop mee kunt mixen en matchen. Met de gegrilde ingrediënten, wat rijst, ssamjang saus, lente-uitjes en een knapperig blaadje sla maak je heel eenvoudig lekkere en gezonde wraps. Het nadeel van deze authentieke vorm van barbecueën is de lucht die in huis achterblijft en je mist ongetwijfeld het heerlijke smaakaccent van de Big Green Egg. Dus steek de houtskool in je EGG aan en geniet van de volmaakte Koreaanse barbecue van de Big Green Egg.

Aanmelden

11 MAKKELIJKE RECEPTEN VOOR JOU!

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang direct een e-book met 11 EGG recepten.

Aanmelden