Heb je hulp nodig bij het in elkaar zetten van je Big Green Egg Small? Wij helpen je graag! Bekijk onze handige montagevideo, lees alle stappen in de handleiding nog eens rustig terug en raadpleeg voor de zekerheid ook onze veiligheidstips. Zo maak je een goede start met je Small!

Bekijk de video

Wil je de belangrijkste stappen om je EGG in elkaar te zetten nog eens rustig teruglezen? Hieronder hebben we ze voor je op een rijtje gezet!

Voor je begint: open de verpakking(en) en controleer of de handleiding en alle onderdelen van de Big Green Egg Small in de verpakking(en) zitten.

Small monteren

Stap 1: Begin met het bevestigen van de onderdelen van het scharnier aan de onderste en bovenste zwarte band. Bevestig het scharnier met de meegeleverde bouten en moerdoppen. Bevestig daarna de houten handgreep aan de bovenste zwarte band. Gebruik ook hiervoor de meegeleverde bouten en moerdoppen. Let op dat je de handgreep niet ondersteboven monteert. Controleer of alles goed aangedraaid is!

Stap 2: Plaats de 4 extra bouten/moerdoppen in de onderste zwarte band. Deze gebruik je later om de band goed op de keramische basis vast te zetten.

Stap 3: Plaats de onderste zwarte band aan de bovenkant van de keramische basis. Let op dat het midden van de handgreep op de juiste plaats komt.

Small monteren

Stap 4: Plaats vervolgens de keramische deksel met schoorsteen in de bovenste zwarte band. Let ook hier op dat de plaats voor de thermometer en het Big Green Egg-logo op de deksel op de juiste plaats komen. De thermometer en het logo moeten recht boven de handgreep komen.

Stap 5: Is alles goed geplaatst? Draai de zwarte banden dan aan beide kanten van de EGG goed vast met de meegeleverde (lange) bouten en moeren. Knip ook de beveiliging van het scharnier.

Stap 6: Plaats de thermometer in de keramische deksel van de EGG en bevestig de thermometer aan de binnenkant van de deksel.

Small monteren

Stap 7: Plaats de keramische vuurkorf in de basis van de EGG. Let op dat de uitsparing aan de onderkant van de vuurkorf op gelijke hoogte zit met de luchtregelaar. Plaats daarna ook de keramische binnenring, het kolenrooster en het roestvrijstalen rooster (Stainless Steel Grid) in de EGG. Let op dat de grootste uitsparingen in de keramische binnenring aan de bovenkant zitten.

Stap 8: Breng het meegeleverde vilt aan op de bovenkant van de schoorsteen van de keramische deksel. Plaats daarna de keramische afdekdop (als je de EGG niet gelijk gaat gebruiken) of de margrietschijf (als je de EGG wel gelijk gaat gebruiken).

Je Small is klaar voor gebruik! Lees verder op de pagina EGG gebruiken of download de Big Green Egg Gebruikersgids (pdf, 1 MB).

Veiligheidstips

Een Big Green Egg is bijzonder veilig in gebruik, als de EGG wordt gebruikt waarvoor deze is bedoeld en bepaalde richtlijnen worden gevolgd. Neem bij het monteren van je EGG onderstaande veiligheidstips in acht om onbekommerd van het gebruik en de smaak van op de Big Green Egg gegaarde gerechten te genieten!

 • Plaats en gebruik de EGG op een veilige plek en vlakke ondergrond

  Zorg dat de EGG stabiel staat en plaats deze nooit op een helling of ongelijke ondergrond. Plaats de EGG bij voorkeur in een EGG Nest of EGG Carrier. Staat de EGG in/op een tafel met (zwenk)wielen? Vergrendel de zwenkwielen dan als de EGG eenmaal op zijn plaats staat zodat deze niet in beweging kan komen.

 • Plaats de EGG niet op een houten of ander brandbare ondergrond of in de buurt van brandbare objecten

  De onderzijde van de keramische basis straalt bij gebruik van de Big Green Egg warmte uit. Vermijd het risico op brand en gebruik de EGG nooit op of in de buurt van hout of andere brandbare objecten of onder lage bomen of takken.

  De EGG is bedoeld voor gebruik in een metalen EGG Nest of speciale inbouwtafel, zodat een lege ruimte onder de EGG ontstaat. Als alternatief kun je de EGG ook op een betonnen tegel plaatsen. Plaats de EGG nooit in de buurt van een opslagruimte die mogelijk brandbare stoffen bevat.

 • Verplaats de EGG door deze te trekken, niet door te duwen

  Wil je de EGG verplaatsen? Dan raden wij je aan om beide handen op het EGG Nest/EGG Carrier of de Nest Handler te zetten en de EGG achter je aan te trekken. Duw hem niet voor je uit! Het EGG Nest en de Nest Handler zijn niet bedoeld om over ongelijkmatig terrein, zoals kiezels, zachte aarde of gras te rollen. Verplaats de EGG over een stabiele ondergrond en vraag indien nodig iemand om te helpen.

Big Green Egg heeft de grootst mogelijke zorg besteed aan de veiligheid bij het gebruik van het apparaat. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker de veiligheid van zichzelf en de omgeving in acht te nemen en te allen tijde voorzichtig te zijn en behoedzaam met de EGG en bijbehorende artikelen om te gaan.

Inspiration Today

Wil je het laatste nieuws via de mail ontvangen? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief Inspiration Today en voeg meer smaak toe aan je inbox. Je ontvangt dan automatisch het laatste nieuws over evenementen, de lekkerste recepten, praktische tips en veel, veel meer!

Aanmelden

Aanmelden

11 MAKKELIJKE RECEPTEN VOOR JOU!

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang direct een e-book met 11 EGG recepten.

Aanmelden