Fingerfood van de Big Green Egg

Met fingerfoodrecepten kun je alle kanten op. Het zijn makkelijke hapjes die je voor veel mensen tegelijk kunt maken waardoor ze ideaal zijn voor diverse gelegenheden. Perfect als snacks tijdens een feestje voor grote gezelschappen, maar ook op het moment dat je voor een kleiner gezelschap een shared dining-menu van de Big Green Egg wil serveren.

In deze special vertellen we hoe je heel eenvoudig in één keer 6 heerlijke fingerfoodgerechten op de Big Green Egg maakt:

  1. Bruschetta caprese
  2. Gambaspiesjes met korianderpesto en yoghurtdip
  3. Beefrolletjes gevuld met gemarineerde bosui
  4. Gegrilde groene asperges met rauwe ham
  5. Kerrie-koffie kipspiesjes met chilisaus
  6. Quesadillas met sour cream

Kijk voor de ingrediënten voor deze gerechten op de receptpagina’s.

VOORBEREIDING

BRUSCHETTA

Snijd 8 mooie plakjes van de trostomaten. Snijd elke bol mozzarella in 4 plakjes. Bewaar de tomaat afgedekt op kamertemperatuur en de mozzarella afgedekt in de koelkast.

GAMBASPIESJES

Pluk voor de pesto de blaadjes van de koriander en pel de knoflook. Maal met de overige ingrediënten voor de pesto in de hakmolen van de staafmixer tot een smeuïg geheel.

Doe de gamba’s in een schaaltje en meng er twee derde van de pesto door. Neem 12 cocktailprikkers en rijg aan iedere prikker 2 gamba’s. Roer voor de yoghurtdip de overige pesto door de yoghurt en voeg zout naar smaak toe. Bewaar de gamba’s en de yoghurtdip afgedekt in de koelkast.

BEEFROLLETJES

Snijd de entrecote in 8 plakken ongeveer 3 millimeter dik. Pel de knoflook en hak fijn en meng deze in een schaaltje met de chilisaus, de ketjap, mirin en de sesamolie tot een marinade. Snijd de bosuitjes in lange ovale ringen. Schep deze door de knoflookmarinade.

Leg een plakje entrecote in de lengte op het werkblad. Schep aan de onderkant van het plakje een royale eetlepel van de gemarineerde bosui en rol het plakje op. Steek het rolletje met een cocktailprikker vast en herhaal met de overige plakjes entrecote en de gemarineerde bosui. Bewaar de beefrolletjes afgedekt in de koelkast.

GROENE ASPERGES

Snijd de harde onderkantjes van de asperges. Rol iedere asperge in een plakje rauwe ham. Bewaar ze afgedekt in de koelkast.

KIPSPIESJES

Snijd de kipdijfilets in blokjes van circa 2 centimeter. Meng de kerriepoeder met de gemalen koffie en het zeezout. Wrijf de blokjes kip met het mengsel in en rijg ze aan 12 kleine prikkers. Bewaar afgedekt in de koelkast.

QUESADILLA

Snijd de broccoli in hele kleine roosjes. Breng een pan met lichtgezouten water aan de kook, voeg de broccoliroosjes toe en blancheer ze circa 4 minuten. Giet de broccoli af en spoel met koud water na. Laat goed uitlekken.

Snijd de courgette in kleine blokjes en de bosuitjes in dunne ringetjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Pluk de blaadjes van het basilicum en snijd ze fijn. Meng de geraspte kaas door de groenten, avocado en het basilicum.

Bestrijk de wraps aan één kant met de geitenkaas. Verdeel een laagje van het groentemengsel over 3 wraps en leg de overige wraps, met de met geitenkaas besmeerde kant, op het laagje groentemengsel. Druk zachtjes aan. Verpak iedere quesadilla in vershoudfolie en bewaar in de koelkast.

BEREIDING

Fingerfood van de Big Green Egg

BRUSCHETTA

Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm met de Cast Iron Grid tot 220 °C.

Leg de plakjes tomaat op het rooster van de Big Green Egg, sluit de deksel en gril ze ongeveer 2 minuten aan beide kanten.

Neem de plakjes tomaat van het rooster en leg ze terzijde. Plaats de Cast Iron Skillet op het rooster, sluit de deksel van de EGG en verwarm de skillet circa 10 minuten voor. Besprenkel intussen de sneetjes stokbrood met wat olijfolie. Leg op ieder sneetje een plakje gegrilde tomaat, een blaadje basilicum en een plakje mozzarella.

Leg de belegde sneetjes stokbrood in de skillet. Sluit de deksel van de EGG en rooster ze in ongeveer 10 minuten krokant en tot de mozzarella is gesmolten. Serveer de bruschetta. Neem de skillet uit de EGG en veeg als deze voldoende is afgekoeld schoon om voor de bereiding van de quesadilla te gebruiken.

GAMBASPIESJES

Leg de gambaspiesjes op het rooster van de Big Green Egg. Sluit de deksel en gril ze 2 1/2 minuut. Keer de spiesjes om en gril ze nogmaals ongeveer 2 1/2 minuut.

Neem de spiesjes van het rooster en serveer met de yoghurtdip.

BEEFROLLETJES

Leg de rolletjes op het rooster van de Big Green Egg. Sluit de deksel en gril ze 3 minuten. Keer de rolletjes om en gril ze nogmaals ongeveer 3 minuten voor een rare tot medium rare garing van het vlees.

Haal de rolletjes uit de EGG en serveer direct.

GROENE ASPERGES

Leg de omwikkelde asperges op het rooster van de Big Green Egg. Sluit de deksel en gril ze 2 1/2 minuut. Keer de asperges om en gril ze nogmaals ongeveer 2 1/2 minuut.

Neem ze van het rooster en serveer direct.

KIPSPIESJES

Leg de kipspiesjes op het rooster van de Big Green Egg. Sluit de deksel en gril ze 4-5 minuten. Keer de spiesjes om en gril ze nogmaals 4-5 minuten tot de kip gaar is.

Neem de spiesjes van het rooster en serveer met de chilisaus.

QUESADILLA

Plaats de Cast Iron Skillet op het rooster van de EGG. Sluit de deksel en verwarm de skillet ongeveer 10 minuten voor.

Leg een quesadilla in de skillet, sluit de deksel van de EGG en laat ongeveer 5 minuten bakken. Roer intussen de sour cream in een kommetje los.

Keer de quesadilla en bak ook deze zijde in ongeveer 5 minuten goudbruin. Schep de quesadilla uit de skillet en snijd in 4 punten en serveer met de sour cream. Bak de resterende quesadilla op dezelfde wijze.

Aanmelden

11 MAKKELIJKE RECEPTEN VOOR JOU!

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang direct een e-book met 11 EGG recepten.

Aanmelden