Minimax

Wij zijn Big Green Egg Europe en we zijn marktleider in kamado’s. Om dat te bereiken hebben we de afgelopen 17 jaar keihard gewerkt en dat doen we nog elke dag. Met heel veel passie en plezier.

XLarge monteren

Onze roots

Onze roots liggen in Amerika. De Big Green Egg was de eerste moderne kamado die daar op de markt kwam en is daarmee het origineel. Sinds de lancering in 1974 in Atlanta, Georgia hebben we meer dan 40 jaar de tijd gehad om onze EGG te perfectioneren. Al vormt de combinatie van een eeuwenoude Aziatische ontdekking en innovatieve technologie (deels van NASA) nog steeds de basis van ons succes.

Wij zien er op toe dat elke EGG voldoet aan de allerhoogste kwalitatieve standaard en in het productieproces doen we dan ook geen enkele concessie. Niet in de keramiek dat we gebruiken, niet in de tijdsduur van het hele productieproces en ook niet in de keuze van de fabriek waar we mee samenwerken.

Hoe wordt de EGG gemaakt?

De stalen banden en het veersysteem, dat makkelijk openen en sluiten mogelijk maakt, worden gemaakt in Amerika. De keramiek van de Big Green Egg is echter een ander verhaal. Deze wordt al ruim 25 jaar lang in een high-tech fabriek in Mexico gemaakt (en dus niet in China zoals sommigen beweren, dat ligt echt heel ergens anders). Bij deze fabriek werken uitsluitend vakmensen die gespecialiseerd zijn in het werken met keramiek dat op zeer hoge temperaturen gebakken moet worden. Iets waar ze in Mexico een langlopende traditie in hebben. We zijn trots op ons exclusieve contract, waardoor zij enkel en alleen kamado’s produceren voor Big Green Egg. Zo blijft het productieproces net zo geheim als de formule voor Coca-Cola.

 

Een tour door de fabriek

thermometer van een kamado

Voor ons is het ook een grote meerwaarde dat er gewerkt wordt volgens de ISO 9001 certificering waardoor alle processen worden vastgelegd en de kwaliteit van elke fase traceerbaar is. Elke EGG wordt aan een grondige eindinspectie onderworpen en alleen 100% perfecte exemplaren verlaten de fabriek. Dit is ook de reden waarom wij een beperkte levenslange garantie op ons keramiek durven af te geven.

Deze samenwerking is een van de dingen die Big Green Egg uniek maakt. Het past bij ons streven naar het allerbeste. Kwaliteit verloochent zichzelf namelijk nooit.

Wil je echt alle ins & outs lezen over ons eersteklas keramiek en het productieproces? Lees hier dan verder.

Uitleg over ons keramiek

INSPIRATION TODAY

Wil je het laatste nieuws via de mail ontvangen? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief Inspiration Today en voeg meer smaak toe aan je inbox. Je ontvangt dan automatisch het laatste nieuws over evenementen, de lekkerste recepten, praktische tips en veel, veel meer!

Aanmelden

Aanmelden

11 MAKKELIJKE RECEPTEN VOOR JOU!

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang direct een e-book met 11 EGG recepten.

Aanmelden