Big Green Egg productontwikkeling

Trends komen en gaan, alleen het allerbeste blijft. Zoals de Big Green Egg, dé kamado sinds 1974. Toch vernieuwen we voortdurend en houden technologische ontwikkelingen goed in de gaten om de beste keramische BBQ ter wereld te blijven maken.

The Evergreen

Eigenlijk is de Big Green Egg vergelijkbaar met een goed gerecht, een klassieker in de keuken. De basis is fantastisch en blijvend, zoals ons keramiek en de coating van onverwoestbaar porceleinglazuur. Een betrouwbare fundering. De duurzame en sterke keramiek, waarvoor gebruik is gemaakt van door NASA ontwikkelde technologieën, is een van de dingen die deze kamado zo uniek maakt. En de kleur? Daarover valt niet te twisten. Want Big Green Egg is op alle fronten The Evergreen.

Big Green Egg vernieuwt

Net als je een gerecht met een kleine aanpassing nog beter kunt maken, kan dat zelfs met de beste keramische BBQ. Door een verbetering van een onderdeel en door te broeden op aanvullende accessoires. Om het EGGen nog makkelijker en leuker te maken.

De research en het (soms jarenlange) testen doen wij voor je. Pas als we er zeker van zijn dat iets perfect is laten we jou het gemak van onze nieuwe vindingen ontdekken. Het ‘easy to lift’-systeem, de rEGGulator, de IntEGGrated Nest + Handler, de EGGspander en het Portable Nest. Het zijn zomaar een aantal noviteiten. Hieronder leggen we je stapsgewijs uit wat de pluspunten zijn.

IntEGGrated Nest + Handler

Veilig verrijden | IntEGGrated Nest + Handler

Een van de must haves als je EGG niet in een tafel staat is het welbekende verrijdbare Nest. Voor een goede greep een aanrader in combinatie met de Nest Handler. In de wetenschap dat het duo onlosmakelijk aan elkaar verbonden is reden voor een nieuw design: de IntEGGrated Nest + Handler. Het gepoedercoate kokerframe vormt een stevige verbinding. Daarmee bied je je EGG een stabiel en veilig onderkomen, staat hij op een fijne hoogte en kun je hem eenvoudig verplaatsen.

Voor de buren wel zo fijn tijdens een stevige rooksessie. Of wanneer je de EGG richting je tuintafel of de lounge set wilt rollen. En op een koude winterdag? Dan manoeuvreer je hem gewoon richting de achterdeur om vervolgens de 2 daarvoor bestemde wielen te vergrendelen. Dankzij het brede handvat en de verbeterde zwenkwielen kost dit geen enkele moeite. Zelfs dat grindpaadje kan de IntEGGrated Nest + Handler met gemak aan.

 

Nieuwsgierig? Klik hier

Moeiteloos open en dicht | easy to lift-systeem

Je EGG is dan wel een krachtpatser, zelf hoef je dat absoluut niet te zijn. De credits hiervoor gaan naar het goed doordachte en gepatenteerde ‘easy to lift’-systeem. De bij het systeem behorende banden om de basis en de dome zijn niet van rvs maar van gepoedercoat bandstaal. Simpelweg omdat dit de perfecte match is met een keramische BBQ. Een van de eigenschappen van keramiek is dat het uitzet en krimpt tijdens verwarmen en afkoelen. Bandstaal heeft, in tegenstelling tot rvs, dezelfde eigenschappen en vormt mee. Het is minder poreus en de kans op eventuele breuk is te verwaarlozen.

Tijdens het openen kantelt de dome deels achter de keramische basis. In de volksmond wordt het ‘easy to lift’-systeem dan ook wel het nieuwe scharnier genoemd. Met een minimale krachtsinspanning open je de dome met één hand. En je andere hand? Die heb je vrij voor je barbecuetang of een mooi glas wijn. Het sluiten van de dome gaat net zo moeiteloos. Om het jou zo makkelijk mogelijk te maken.

Gasket kit

De perfecte tussenlaag | vilt

Grote kans dat je denkt dat er aan vilt niet veel te verbeteren valt. Dat is tenslotte slechts dat laagje op de keramische basis en de dome. Een must om de keramiek te beschermen en valse lucht te vermijden. Intact vilt zorgt voor een goede air flow in de EGG zodat je ingrediënten en gerechten gelijkmatig garen. Het nieuwe hightech-vilt van Big Green Egg is bestand tegen zeer hoge temperaturen. Stook je EGG dus gerust op om een lekkere pizza op hoge temperatuur te bakken. En is het vilt na een paar jaar aan vervanging toe? Met de Gasket Kit, een rol zelfklevend vilt, maak je je EGG weer als nieuw.

Meer informatie?

Tel-Tru Temperature Gauge

Meten is weten | Tel-Tru Temperature Gauge

Tijdens het koken draait alles om technieken en temperaturen. De aanvangstemperatuur van je product en de uiteindelijke kerntemperatuur die je vertelt of het al bijna etenstijd is. En niet te vergeten de temperatuur binnenin je EGG. Want meten is weten. Daarom is elke Big Green Egg voorzien van een dome thermometer, de Tel-Tru Temperature Gauge. Bij de grotere modellen pakken we het tegenwoordig groots aan met de nieuwe thermometer van 8 cm doorsnee. Letterlijk en figuurlijk een stevig exemplaar dankzij het grootse formaat en schokbestendige glas. Zie je zo’n extra grote thermometer ook wel zitten op je MiniMax of Medium model? Ze zijn ook los verkrijgbaar zodat je ook deze modellen kunt upgraden.

Ga jij voor groots?

rEGGulator

Perfecte temperatuurcontrole | rEGGulator en Rain Cap

Low and slow of hot and fast? Op welke temperatuur je ook gaat EGGen, je moet erop kunnen vertrouwen dat je deze eenvoudig en nauwkeurig in kunt stellen. Daarom heeft Big Green Egg de rEGGulator ontwikkelt. Een gemoderniseerde versie van de vertrouwde margrietschijf die verder is geperfectioneerd. De stevige, gietijzeren luchtregelaar 2.0 heeft een groot voordeel ten opzichte van stalen luchtregelaars. Deze kunnen namelijk vervormen.

Een paar van de pluspunten naast de perfecte temperatuurcontrole? Het duurzame gietijzer, het ergonomische en strakke design, de siliconen (dus koude!) verstelgreep en de roestwerende coating. Dat scheelt weer onderhoud. Na het EGGen sluit je de rEGGulator en is je Big Green Egg volledig afgesloten zodat de houtskool dooft. Klaar om op te bergen, maar niet voor lang natuurlijk.

En laat jij je door een beetje neerslag niet weerhouden om de houtskool aan te steken? Je Big Green Egg ook niet. Je ingrediënten die bescherm je door de Rain Cap op de rEGGulator te plaatsen, en daarmee een soort regenhoed op te zetten. Hierdoor krijgt ongewenst vocht geen enkele kans.

Ontdek de rEGGulator

Big Green Egg productontwikkeling

Haal (nog) meer uit je MiniMax | Portable Nest en Acacia Wood EGG Mates

Met je MiniMax kun je echt alle kanten op. Thuis in je tuin maak je er de lekkerste gerechten op. Maar ook op je balkon, de camping of een gave picknickplaats is dit portable model goed gezelschap. Dankzij het Portable Nest kook je altijd op niveau. Een kwestie van het nest uitklappen, je EGG vastklikken en steek de houtskool maar aan!

 

Acacia Wood EGG Mates

Wil je nog meer uit je MiniMax halen? Geef hem dan extra body met de Acacia Wood EGG Mates. Je hebt deze mooie hardhouten sidetables binnen een paar seconden gemonteerd en weer gedemonteerd. Dus ook op locatie zijn ze hartstikke handig. Ideaal om een schaal met je ingrediënten op te zetten, een van je tools aan te hangen of om je glas op te zetten.

5-Piece EGGspander kit

Vergroot je mogelijkheden | 5-Piece EGGspander Kit

Ga jij regelmatig helemaal los met je EGG? Houd je ervan om te leren en experimenteren? Zet de 5-Piece EGGspander Kit dan maar op je wishlist. Want met deze 5-delige kit kun je je helemaal uitleven. Of je nu van plan bent tegelijkertijd verschillende kooktechnieken te gebruiken of cowboy style te grillen. Of te koken op verschillende niveaus, met als bonus een flinke uitbreiding van je kookoppervlak.

Deze nieuwe, doordachte kit bestaat uit een convEGGtor Basket – om bijvoorbeeld je convEGGtor of wok veilig en eenvoudig te plaatsen of te verwijderen -, een tweedelig Multi-Level Rack en 2 halve rvs-roosters. Alle onderdelen kun je met elkaar en veel van de accessoires die je als fanatieke EGG’er ongetwijfeld hebt combineren. Aan de 5-Piece EGGspander Kit is wel een risico verbonden. Als je er eenmaal aan gewend bent kun je nooit meer zonder!

De vele voordelen van de EGGspander Kit

Nest Utility Rack

Nest Utility Rack

Typisch zo’n item waarover je nooit had nagedacht, maar onmisbaar wordt als je hem eenmaal hebt. De nieuwe Big Green Egg Nest Utility Rack geeft je extra ruimte daar waar je het nodig hebt: rondom je EGG.

Nest Utility Rack

EGG Genius

EGG Genius

Dit technische device controleert en monitort de temperatuur van je EGG en geeft het door aan je smartphone of tablet.

EGG Genius

Zo zie je maar, ook een klassieker als de Big Green Egg gaat met zijn tijd mee. Inmiddels is The Evergreen bijna 50 jaar op de markt, maar we blijven moderniseren en innoveren!

Big Green Egg verkooppunten

Bekijk onze erkende verkooppunten en vind een verkooppunt bij jou in de buurt.

Verkooppunten

Aanmelden

11 MAKKELIJKE RECEPTEN VOOR JOU!

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang direct een e-book met 11 EGG recepten.

Aanmelden