Pizza Big Green Egg

Heb jij wel eens een kant-en-klare pizza gebakken op de Big Green Egg? Zelf verse pizza maken is leuker, lekkerder en gezonder! De basis bestaat uit een goed pizzadeegrecept voor de bodem en de pizzasaus, die je van tevoren kunt maken. Daarna beleg je de pizza met je favoriete ingrediënten en na 5 minuten is je pizza klaar!

De perfecte pizza

Volgens de Napolitaanse pizzabakkers gaat er niets boven een traditionele, houtgestookte steenoven om de perfecte pizza te bakken. Omdat je een steenoven kunt opstoken tot een hoge temperatuur en het natuursteen de warmte goed vasthoudt, wat beide onmisbaar is voor een lekkere krokante bodem. En door hout als brandstof te gebruiken krijgt je pizza een lekkere authentieke smaak. Met je Big Green Egg kun je exact hetzelfde effect creëren zodat je thuis makkelijk en snel de perfecte pizza kunt bakken!

 

Authentieke krokante bodem

Door de convEGGtor onder het rooster te plaatsen vorm je een natuurlijke barrière boven de directe hitte van de houtskool, wat essentieel is om te voorkomen dat de bodem van de pizza verbrandt. Doordat de deksel van je EGG tussen de handelingen door altijd gesloten is circuleert de warmte als in een heteluchtoven. Je pizza wordt door deze airflow rondom verwarmd zodat je een gelijkmatige garing krijgt. Als bonus zorgt deze airflow voor extra smaak die uit de houtskool vrijkomt. Door de Baking Stone op het rooster te leggen creëer je je eigen steenoven. In combinatie met de juiste temperatuur, en natuurlijk een goed pizzadeegrecept, een must voor die authentieke krokante bodem. Bijkomend voordeel van de Big Green Egg is dat deze, in tegenstelling tot een steenoven, snel op temperatuur is. Je kunt dus sneller bakken en verbruikt ook nog eens minder brandstof.

Zelf pizza maken

Het enige wat je, naast een EGG, convEGGtor, Baking Stone en een pizzadeegrecept, verder nog nodig hebt om verse pizza te maken is zelfgemaakte pizzasaus en verse ingrediënten. Laat je inspireren door deze klassieke pizza margherita en quattro formaggi en verrassen door de smaak van de pizza met tonijn en zeewier. Grote kans dat je al snel de smaak van pizza bakken te pakken hebt en met de basiskennis die je hebt opgedaan volop met het beleg gaat variëren. Zo maak je niet alleen de perfecte, maar ook je eigen signature pizza!

 

Aanmelden

11 MAKKELIJKE RECEPTEN VOOR JOU!

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang direct een e-book met 11 EGG recepten.

Aanmelden