Μην ξεχνάτε να καθαρίσετε καλά το Big Green Egg σας πριν ή/και μετά από κάθε χρήση! Για το καθάρισμα του EGG θα χρειαστεί μια μικρή προσπάθεια. Έτσι όμως θα εξασφαλίσετε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής για τα διάφορα μέρη του EGG και ακόμα καλύτερη γεύση για τα φαγητά σας. Παρακολουθήστε το βίντεο με τις οδηγίες και διαβάστε τις χρήσιμες συμβουλές καθαρισμού!

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ: ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΣΤΑΧΤΕΣ

Πριν ανάψετε το EGG, πρέπει πρώτα να απομακρύνετε τις παλιές στάχτες μέσα από την κεραμική βάση. Έτσι, η θερμοκρασία μέσα στο EGG σας θα διατηρείται λίγο-πολύ σταθερή και θα έχετε καλύτερο έλεγχο κατά την παρασκευή των πιάτων σας.

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο Ash Tool (ή κάποιο άλλο σκαλιστήρι στάχτης) για να ξεχωρίσετε τις στάχτες από τα ξυλοκάρβουνα που απομένουν (και να απλώσετε ομοιόμορφα τα ξυλοκάρβουνα). Κατόπιν χρησιμοποιήστε το φτυάρι στάχτης Ash Removal Pan (ή κάποιο άλλο εργαλείο) για να απομακρύνετε τις στάχτες εύκολα, και χωρίς να λερώσετε, από την κεραμική βάση του EGG μέσα από το ειδικό πορτάκι αερισμού.

Grid Scrubber used to clean a Cast Iron Grid of the Big Green Egg

ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ: ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΡΟΦΩΝ

Μετά το μαγείρεμα, να αφαιρείτε πάντα τα υπολείμματα τροφών από το ίδιο το EGG ή/και τη σχάρα του. Για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα, ζεστάνετε το EGG σε θερμοκρασία περίπου 300°C ή χρησιμοποιήστε ένα από τα χρήσιμα αξεσουάρ μας:

Τα βακτήρια που μπορεί να έχουν απομείνει θα καταστραφούν από τη θερμότητα που παράγεται κάθε φορά που μαγειρεύετε.

ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΟΥΧΛΑΣ

Πιστεύετε ότι θα κάνετε καιρό να ξαναχρησιμοποιήσετε το EGG σας; Τότε καλό θα είναι να μην καλύψετε την κεραμική καμινάδα ούτε με το κεραμικό κάλυμμα ούτε με το μεταλλικό καπέλο διπλής λειτουργίας, καθώς επίσης και να αφήσετε εντελώς ανοιχτό το πορτάκι αερισμού που βρίσκεται στην κεραμική βάση. Έτσι αποφεύγετε τον σχηματισμό μούχλας μέσα στο EGG.

Αν παρ’ όλα αυτά εμφανιστεί μούχλα στο EGG σας, μπορείτε εύκολα να απαλλαγείτε από αυτήν ανάβοντας το EGG μέχρι να κάψει καλά.

Παρακολούθησε το βίντεο

Καθαρισμός της μαντεμένιας σχάρας

Προτείνουμε τον καθαρισμό της μαντεμένιας σχάρας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Η σχάρα εξασφαλίζει τον αερισμό του EGG σας όταν είναι κλειστό, γι’ αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό αξεσουάρ. Μπορείτε εύκολα να το καθαρίσετε βουρτσίζοντας το με μια συρμάτινη βούρτσα.

Κι αυτό είναι όλο! Καθάρισμα: Δεν μπορούμε να το κάνουμε πιο ευχάριστο, αλλά μπορούμε να το κάνουμε ευκολότερο. Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα Συντήρηση του EGG.

H Big Green Egg έχει κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσει την ασφάλεια της συσκευής κατά τη χρήση. Ωστόσο, οι ίδιοι οι χρήστες ευθύνονται για την προσωπική τους ασφάλεια και την ασφάλεια του περιβάλλοντός τους. Οι χρήστες οφείλουν να είναι πάντοτε πολύ συνετοί και να χειρίζονται με προσοχή το EGG και τα αξεσουάρ.

Inspiration Today

Αν θέλετε να λαμβάνετε δόσεις έμπνευσης μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, εγγραφείτε στο μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο μας Inspiration Today και προσθέστε περισσότερη γεύση στα Εισερχόμενά σας. Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να λαμβάνετε τις νοστιμότερες συνταγές, εξαιρετικά εποχικά μενού, πρακτικές συμβουλές και πολλά, πολλά άλλα!

Εγγραφή