Person holding charcoal with both hands

Όταν επιλέγετε το Big Green Egg, επιλέγετε το καλύτερο στο είδος του: Το ‘Evergreen’ ανάμεσα στα kamados από το ’74. Φυσικά, για τα πιο νόστιμα αποτελέσματα, χρειάζεστε και το καλύτερο καύσιμο. Βιώσιμης παραγωγής, υψηλής ποιότητας κάρβουνο με μεγάλο χρόνο καύσης. Ανακαλύψτε το Pure Charcoal, ένα μοναδικό κάρβουνο, χαμηλής περιεκτικότητας σε σωματίδια και πρακτικά χωρίς καπνό για το kamado.

Συμβαίνει σε όλους μας μερικές φορές: νιώθετε ότι θέλετε να ετοιμάσετε κάποιο νόστιμο φαγητό στο Big Green Egg σας, αλλά ο άνεμος φυσάει προς την κατεύθυνση των γειτόνων σας. Ή ανοίγεις το καπάκι του EGG σου και ο καπνός μπαίνει στα μάτια σου. Μπορεί μέχρι τώρα ο καπνός να προκαλούσε κάποια ταλαιπωρία, αλλά ο καπνός ανήκει πλέον στο παρελθόν με το Pure Charcoal. Ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό αυτού του πολύ βιώσιμου παραγόμενου, φιλικού προς το περιβάλλον και επομένως μοναδικού ξυλάνθρακα. Τι ακριβώς κάνει όμως το Pure Charcoal τόσο μοναδικό;

Bag of Pure Charcoal form Big Green Egg standing in charcoal

Βιώσιμο, υπεύθυνο και καλύτερης ποιότητας κάρβουνο

Το Pure Charcoal δεν είναι μόνο πρακτικά απαλλαγμένο από καπνό, αλλά έχει και χαμηλή περιεκτικότητα σε σωματίδια, μεταξύ άλλων. Επομένως, αυτό το επαναστατικό κάρβουνο είναι μια πολύ βιώσιμη και υπεύθυνη επιλογή που είναι καλύτερη για το περιβάλλον και για εσάς. Επιπλέον, το κάρβουνο έχει τον τέλειο συνδυασμό υψηλής πυκνότητας και υψηλού ποσοστού άνθρακα, πράγμα που σημαίνει ότι αγοράζετε την καλύτερη ποιότητα κάρβουνου με μεγάλη διάρκεια καύσης και πολύ λίγη στάχτη. Διότι όσο μεγαλύτερη είναι η πυκνότητα και το ποσοστό άνθρακα στα κάρβουνα, τόσο καλύτερη είναι η ποιότητα και τόσο περισσότερο διαρκεί το κάρβουνο. Έτσι, ένα σακουλάκι με φθηνότερο κάρβουνο μπορεί να καταλήξει να είναι ακριβό, επειδή καίτε περισσότερο κάρβουνο.

Τι είδη ξύλου περιέχει το κάρβουνο;

Το Pure Charcoal αποτελείται από ένα μείγμα αειφόρου παραγόμενης ευρωπαϊκής βελανιδιάς, οξιάς και γαμήλου με πιστοποίηση FSC. Μια συνειδητή επιλογή στην οποία κάθε είδος ξύλου έχει τις δικές του χαρακτηριστικές ιδιότητες. Το ξύλο οξιάς είναι πιο μαλακό είδος και αναφλέγεται γρήγορα. Η βελανιδιά και το γαύρο είναι πιο σκληρά ξύλα. Χάρη εν μέρει σε αυτό το premium μείγμα, το κάρβουνο ανάβει γρήγορα σε σύγκριση με πολλά άλλα κάρβουνα, αλλά και για μεγάλο χρονικό διάστημα και με σταθερό τρόπο. Επιπλέον, το μείγμα παρέχει μια ωραία, ουδέτερη γεύση που ταιριάζει απόλυτα με κάθε πιάτο και συστατικό που ετοιμάζετε ή μαγειρεύετε στο Big Green Egg σας.

Πώς φτιάχνεται το κάρβουνο;

Για να σας εξηγήσουμε γιατί το Pure Charcoal είναι μια τόσο βιώσιμη και υπεύθυνη επιλογή, θα εξηγήσουμε πρώτα εν συντομία τη γενική διαδικασία παραγωγής ξυλάνθρακα. Το κάρβουνο είναι ξύλο που απανθρακώνεται από τη θερμότητα σε περιβάλλον χαμηλής περιεκτικότητας σε οξυγόνο. Αυτή η διαδικασία αποσύνθεσης ονομάζεται πυρόλυση. Η πυρόλυση προκαλεί την αποσύνθεση του ξύλου σε υψηλές θερμοκρασίες σε αέρια, υγρά και ένα ξηρό υπόλειμμα (άνθρακας). Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, απελευθερώνονται ανεπιθύμητα αέρια, μερικά από τα οποία παραμένουν στον τελικό άνθρακα. Ο καπνός από τον άνθρακα περιέχει για παράδειγμα πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες (PAHs), όπως πίσσα και σωματίδια. Όμως, χάρη στην ειδική διαδικασία παραγωγής του Pure Charcoal, οι ανεπιθύμητες ουσίες εξάγονται με εξελιγμένο τρόπο, χωρίς να απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα. Το αποτέλεσμα; Ένας πολύ καθαρός άνθρακας χωρίς καπνό, χωρίς πίσσα και 62% λιγότερο άζωτο και 82% λιγότερες εκπομπές σωματιδίων (PM10 και μικρότερα) σε σύγκριση με τα περισσότερα κάρβουνα. Τα αποτελέσματα επιβεβαιώθηκαν από τον Dr.-Ing. Mohammad Aleysa, επικεφαλής του έργου της Ομάδας Εργασίας για την Ενεργειακή Χρήση της Βιομάζας στο Ινστιτούτο Fraunhofer στη Στουτγάρδη, ο οποίος έχει διεξαγάγει εκτενή έρευνα για τον άνθρακα με την ομάδα του.

Χρόνια έρευνας

Χρόνια έρευνας προηγήθηκαν της υλοποίησης αυτού του καινοτόμου κάρβουνου. Η πυρόλυση του πραγματοποιείται σε κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας φούρνους Retort. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε κάρβουνο που παράγεται σε αυτούς ή παρόμοιους φούρνους έχει τις ίδιες ποιοτικές ιδιότητες. Για το Pure Charcoal, κάθε τύπος ξύλου υφίσταται τη μοναδική του διαδικασία, κατά την οποία πρώτα εξάγεται η υγρασία και στη συνέχεια τα ανεπιθύμητα αέρια και τα σωματίδια. Ανάλογα με τον τύπο του ξύλου, αυτή η διαδικασία διαρκεί 8 έως 20 ώρες, δουλεύοντας σε διαφορετικές θερμοκρασίες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την εξαγωγή όσο το δυνατόν περισσότερων αερίων, σωματιδίων που υπάρχουν στο ξύλο και για την επίτευξη του υψηλότερου δυνατού ποσοστού άνθρακα. Δεδομένου ότι αυτές οι ουσίες εξάγονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, είναι ένα πρόσθετο πλεονέκτημα ότι απελευθερώνονται λιγότεροι PAH όταν, για παράδειγμα, λίπος, μαρινάδα ή άλλα υγρά στάζουν στο κάρβουνο κατά τη χρήση του EGG. Μόνο μετά την πυρόλυση συντίθεται το μείγμα ξυλάνθρακα.

Καλύτερο περιβάλλον

Οι ανεπιθύμητες ουσίες δεν εισέρχονται στην ατμόσφαιρα με αυτόν τον ειδικό τρόπο παραγωγής. Αποθηκεύονται και ανακυκλώνονται, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης ύλης για την παραγωγή πλαστικών και την κατασκευή δρόμων. Καθώς τα απόβλητα από την παραγωγή ξυλάνθρακα ανακυκλώνονται, αγοράζοντας το Pure Charcoal δεν συμβάλλετε μόνο σε ένα καλύτερο περιβάλλον και στη δική σας υγεία, αλλά και σε μια κυκλική οικονομία.

Ανακαλύψτε μόνοι σας

Είστε περίεργοι τώρα για αυτό το μοναδικό κάρβουνο; Ανακαλύψτε τα οφέλη για τον εαυτό σας. Μπορείτε να βρείτε το Pure Charcoal σε αυτά τα καταστήματα. Συνήθως, μπορείτε να διακρίνετε πότε κάτι νόστιμο μαγειρεύεται στο Big Green Egg σας μόνο από τη θερμοκρασία που υποδεικνύεται στο θερμόμετρο του EGG, καθώς το Pure Charcoal είναι πρακτικά χωρίς καπνό. Έρχονται καλεσμένοι; Τότε η έκπληξη θα είναι ακόμη μεγαλύτερη! Πολύ περιστασιακά συμβαίνει ένα κομμάτι κάρβουνο να μην απανθρακωθεί πλήρως κατά τη διαδικασία παραγωγής. Επιπλέον, καπνός μπορεί να δημιουργηθεί από το προσάναμμα και το λίπος που στάζει πάνω στο κάρβουνο. Επίσης, βουρτσίζετε πάντα καλά τη σχάρα σας για να αποφύγετε τον ανεπιθύμητο καπνό.

Burning charcoal underneath stainless steel grid

Ζητείται καπνιστή γεύση

Τώρα, φυσικά, μπορεί να θέλετε να δώσετε σε ένα παρασκεύασμα μια ιδιαίτερη καπνιστή γεύση μόνο εκείνες τις στιγμές που προσθέτει κάτι. Χάρη στην ουδέτερη γεύση του Pure Charcoal, μπορείτε να ελέγξετε το γευστικό αποτέλεσμα πασπαλίζοντας απλώς μια χούφτα Wood Chips της επιλογής σας στο αναμμένο κάρβουνο ή, για μεγαλύτερες προετοιμασίες, τοποθετώντας ένα ή περισσότερα Wood Chunks ανάμεσα στα αναμμένα κάρβουνα.

Inspiration Today

Αν θέλετε να λαμβάνετε δόσεις έμπνευσης μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, εγγραφείτε στο μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο μας Inspiration Today και προσθέστε περισσότερη γεύση στα Εισερχόμενά σας. Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να λαμβάνετε τις νοστιμότερες συνταγές, εξαιρετικά εποχικά μενού, πρακτικές συμβουλές και πολλά, πολλά άλλα!

Εγγραφή