Wij zijn Big Green Egg Europe en we zijn marktleider in kamado’s. Om dat te bereiken hebben we de afgelopen 17 jaar keihard gewerkt en dat doen we nog elke dag. Met heel veel passie en plezier.

Onze roots

Onze roots liggen in Amerika. De Big Green Egg was de eerste moderne kamado die daar op de markt kwam en is daarmee het origineel. Sinds de lancering in 1974 in Atlanta, Georgia hebben we meer dan 40 jaar de tijd gehad om onze EGG te perfectioneren. Al vormt de combinatie van een eeuwenoude Aziatische ontdekking en innovatieve technologie (deels van NASA) nog steeds de basis van ons succes.

Wij zien er op toe dat elke EGG voldoet aan de allerhoogste kwalitatieve standaard en in het productieproces doen we dan ook geen enkele concessie. Niet in het keramiek dat we gebruiken, niet in de tijdsduur van het hele productieproces en ook niet in de keuze van de fabriek waar we mee samenwerken.

Waar wordt de EGG gemaakt?

Zo wordt al ruim 25 jaar lang elke Big Green Egg in een high-tech fabriek in Mexico gemaakt (en dus niet in China zoals sommigen beweren, dat ligt echt heel ergens anders). Bij deze fabriek (Daltile) werken uitsluitend vakmensen die gespecialiseerd zijn in het werken met keramiek dat op zeer hoge temperaturen gebakken moet worden. We zijn er trots op dat wij een exclusief contract met Daltile hebben, waardoor zij enkel en alleen kamado’s produceren voor Big Green Egg. Zo blijft het productieproces net zo geheim als de formule van Coca-Cola.

Voor ons is het ook een grote meerwaarde dat Daltile een ISO 9001 certificering heeft waardoor alle processen worden vastgelegd en de kwaliteit van elke fase traceerbaar is. Elke EGG wordt aan een grondige eindinspectie onderworpen en alleen 100% perfecte exemplaren verlaten de fabriek. Dit is ook de reden waarom wij een beperkte levenslange garantie op ons keramiek durven af te geven.

Onze samenwerking met Daltile in Mexico is een van de dingen die Big Green Egg uniek maakt. Het past bij ons streven naar het allerbeste. Kwaliteit verloochent zichzelf namelijk nooit.

INSPIRATION TODAY

Wil je het laatste nieuws via de mail ontvangen? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief Inspiration Today en voeg meer smaak toe aan je inbox. Je ontvangt dan automatisch het laatste nieuws over evenementen, de lekkerste recepten, praktische tips en veel, veel meer!

Aanmelden